Неразкривани до сега тайни на хубавата фигура
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 21.12.2015 в 13:40

Всички добре знаем, че стройната и хубава фигура изисква своите жертви и грижи. Често обаче, тя зависи от дребни детайли и хитринки в обикновеното ни ежедневие, които, респективно, ако приложим, биха ни спестили доста напразен пот и мъчение в залата, а също така и безмилостното гладуване с дни. В тази връзка, ние приготвихме за вас един специален ден на просветление, а именно днес, когато ще научите няколко ефективни и работещи неразкривани до сега тайни на хубавата фигура. Ето ги и тях...

Без аперитив. Аперетивът сам по себе си представлява предястие, а понякога и много по-миниатюрно количество храна, измислено от ресторантьори и хотелиери да привличат повече хора в своите ресторанти и да правят по-големи сметки от тях. Защото сам по себе си аперетивът не е точно храна, с която да заситите глада и да спрете да бъдете гладни, а напротив – той събужда апетита и ви кара да хапвате още и още. Затова го прескачайте и ако наистина сте гладни, директно преминавайте към своето здравословно ядене – обяд или вечеря. 

Пушенето не ни прави по-слаби. Рано или късно, когато откажете цигари – например, заради бременност, целият този изкуствен глад, който сте си причинявали с цигарите, ще ви се върне тройно по-негативно върху тялото и апетитът ви ще е неистов. Накратко, колкото по-рано спрете цигарите, толкова по-добре за вашата фигура, защото те с нищо не й помагат, а само нарушават здравето и развалят кожата ни. 

Защо подценявате киселото мляко и картофите? Колкото и да ни говорят, че това са доста калорични храни, те са стандартни продукти на трапезата ни и това съвсем не е случайно. И киселото мляко, и картофите, са здравословни храни, които и засищат, и носят на тялото ни важни минерали и витамини, а освен това, са доста добри за поддържане на един нормален и регулярен метаболизъм. 

Калориите не се пестят, а се горят! Понякога ще преяждате, а друг път просто ще се получава така, че имате нужда от повече храна – било то за сила, или енергия в напрегнат и изтощителен за вашия организъм период. Но това не означава, че после трябва да гладувате за сметка на изяденото в повече количество храна, а че трябва да изгорите калориите активно – т.е. чрез движение и повече от обикновените ви тренировки в залата. 

Сънят ни дава повече опции да бъдем слаби и хубави. Колкото по-тежък режим на безсъние установяваме за себе си – т.е. всичко под стандартните 7 часа на ден, толкова по-зле за фигурата ни. Безсънието ни кара да ядем повече, респективно да пълнеем по-често.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook