Необичайните, но ефективни здравни съвети!
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 27.07.2015 в 12:22

Сигурно владеете основните похвати и тактики за поддържане на здравето, но знаете ли, че има голяма вероятност да сте пропуснали нещо интересно като съвет и което може също да ви бъде от полза да бъдете вечно в добра кондиция и с перфектен външен вид? Всъщност, точно за това ще говорим и днес – за някои по-необичайни, но и изключително ефективни и полезни здравни съвети. Вижте ги и преценете дали не е време и вие да започнете да ги прилагате в своето ежедневие!

Изключете кофеина и енергийните напитки в най-изморителните дни!

Имаме склонността да пием по няколко кафета на ден, за да намалим стреса и умората. Всъщност, обаче такъв тип напитки ни изморяват още повече. По-добрият вариант за вас е консумирането на плодове и зеленчуци, за да заредите тялото си с енергия, както и лека тренировка, за да го стимулирате да бъде по-активно!

Зъбите не се мият веднага, след като се нахраните!

Ако си мислете, че с това гарантирате на усмивката си вечна белота и очарование, лъжете се. Всъщност, миенето на зъбите веднага след хранене е вредно, защото определен тип храни (да не кажем повечето) имат склонността да омекотяват и изнежват емайлната повърхност на зъба. Така, след като приложите върху него търкането и силната избелваща паста за зъби, емайлът се поврежда, а с него се намаля и защитната му функция. 

По-добре е да се наям добре, за да намаля апетита и да не се тъпча после!

Точно обратното – сервирайте си винаги по-малки порции. Това че по-късно ще огладнеете и ще хапнете не е лошо, а напротив – доказателство е, че организмът ви работи, а тялото ви храносмила продуктите бързо и метаболизмът ви е в перфектно състояние, което означава че няма да напълнеете така лесно!

При задържане на вода, не пийте вода!

Вода трябва да се пие минимум по литър и половина дневно. Това е задължително и благоприятно за нормалното функциониране на вашето тяло. А ако задържате вода и изглеждате подпухнали, значи просто трябва да приемате диуретицизеленият чай е идеален за случая – за да разрешите проблема, а не да се дехидратирате!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook