Негативното действие на кафето върху тялото ви
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 29.03.2016 в 21:47

Кафето е най-добрият начин за събуждане и ободряване. За някои той е единственият регулатор за добро храносмилане и метаболизъм. Но знаете ли, скъпи приятели, че кафето, всъщност, може да бъде и ваш враг? Оказа се, че кофеинът има редица негативни ефекти върху вашето тяло. Ето кои са основните сред тях. Имайте ги на предвид всеки път, когато прекалявате с кофеина, защото по една чаша кафе на ден те не биха се проявили толкова яростно:

Проблеми със ставите - Учените са установили връзка между ранното развитие на остеопороза  - особено при пациенти, които са генетично предразположени към това заболяване и към възпаление на ставите изобщо – и кафето. Тази връзка се дължи на способността на кофеина да изтръгва калция от организма ви, а този минерал е особено важен за поддържане на функционална мускулатура и перфектна скелетна система. Следователно, ако прекалявате с кафето, твърде вероятно е да увредите костите си.

Проблеми с нервната система - В началото те се изразяват в изразена нервност през целия ден. Възможни са треперене и невъзможност за справяне със стреса, макар и много от нас да си мислят, че кофеинът го преборва. Всъщност, кафето още по-силно обтяга напрежението, придобиваме страхова невроза, а в последствие можем да развием и паник атаки.

Безсъние  - Това сигурно го знаете, но постоянно го и пренебрегвате – фактът, че колкото повече кафе пиете, толкова повече предпоставки за липса на пълноценен и здравословен сън създавате за организма си. Не прекалявайте с кафето и за нищо на света не приемайте кофеинови напитки след 5-6 часа следобяд.

Безплодие - Кофеинът има силно и изразено действие върху хормоните. По този начин любимата ни напитка може да ни причини крайно сериозни нарушения в половата система – особено при жените – което и ще намалее възможността им да зачеват.

Глаукома  - Специалистите по редки болести, занимаващи се конкретно с темата за глаукома, са на мнение, че тя има причино-следствена връзка с употребата на прекалено много кофеин от ранна възраст. Според учените хората, които преминават нормалните граници на консумация с кафе могат да развият заболяването дори в напреднала възраст, което по принцип не е особено често срещано явление при тази болест.

Диария - Стомашните проблеми с кафето са много – особено при хората, които обичат сутрин да пият кафе на гладно. Те развиват гастрит и язва в последствие, но първите симптоми на кофеиновите проблеми с корема се изразяват в остра и яростна диария. Много хора пренебрегват този проблем, смятайки, че той се дължи на некачествена храна, но всъщност, и кафето изиграва своята роля.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook