Не напълнявайте през ваканцията – ето как да го избегнете!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 20.08.2015 в 12:58

Няма спор, че ваканциите и отпуските са създадени за почивка – включително и за стомаха ви. Но много хора грешно разбират тази идея, като си мислят, че през този период имат право и дори трябва да се хранят с каквото им падне, да не подбират здравословно менюто си, а да се отдадат на така да се каже безразборното хранене. Всъщност, времето за почивка през лятото е рисковано за хора, склонни да напълняват, за онези от вас, които се опитват да поддържат определени килограми или наскоро са приключили успешно диетата си. Ваканциите, екскурзиите и пътуванията замъгляват точната и ясната ни преценка за това как да се храним правилно и често попадаме в капана на изкушението за калорична храна, а дори и в този на джънк фуда. Ето как да не напълнявате по време на ваканцията или отпуската и да си прекарате добре, но без да качвате излишни килограми и да създавате за себе си нова нужда от драстична диета.

Оставете и колата да почива. Приемете, че и автомобилът е в отпуска и се старайте, където и да отивате, да ходите пеша. Макар самото ходене да не гори калории кой знае колко, то е идеалното раздвижване за мускулите и поддържане на добър метаболизъм. 

Сега е времето да започнете нов спорт.

Дали сте взели решение най-накрая да се научите да плувате, или да се запишете на танци, това е най-правилният момент за вас. В отпуската имаме повече време и можем да се отдадем на активния начин на живот, който ни е липсвал, докато работим или учим и сякаш все не си намираме по някой свободен час, за да потренираме. Нещо повече – ако започнем сега фитнеса или танците, например, ще минем етапа на адаптация, докато сме в почивка и когато се завърнем към нормалния си ритъм на живот, това допълнително занимание няма да ни се струва толкова трудоемко. 

Възползвайте се от свежите плодове и зеленчуци. Освен че те са ни нужни да натрупаме минерали и витамини за зимата, те са безотказен метод да поддържаме нормални килограми, да прогоним токсините, които също съдействат за качване на килограми, а освен това и да заякнем, т.е. физически да се заредим със сили. Заменете тежките вечери със салати от пресни зеленчуци и вместо тежки сладкиши, се фокусирайте върху домашни мелби с плодове или плодови салати.

Забавлявайте се по детски!

Ако видите на плажа край вас да играят на волейбол, включете се – можете дори да намерите и нови приятели. Ако има деца край вас, забавлявайте ги – ще изгорите калории и ще се отърсите от грижите, защото децата винаги действат по този начин. Скачайте, усмихвайте се и танцувайте – всичко това неизменно води до здрав дух и здраво тяло!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook