Наздраве – за лятото!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 24.07.2015 в 12:47

Лятото е тук и „Наздраве!” може би е най-често срещаната реплика през тези месеци. Хубаво е обаче, освен с алкохолните коктейли, да се разхлаждате и с безалкохолни напитки, които ще поддържат тялото ви бодро, хидратирано, свежо за нови приключения и в добра форма. Решихме да ви направим специален списък с най-добрите летни напитки за лято 2015 година. Имайте предвид, че някои от тях можете да приготвите и сами, в домашни условия, а не само да си ги поръчате из любимите си бийч барове на морето! Ето и напитките....

Студен чай от...матча!

Дали сте чували за матчата, или не, няма значение. Важното е да не пропуснете това лято да я опитате, защото от нея става страхотен студен чай, особено ако го комбинирате с няколко резена лимон, сок от изстискан портокал и разбира се, листа от мента. Матчата, между другото, се смята за един от мощните антиоксиданти на планетата и наред със зеления чай, тя е най-големият враг на синдрома на задържане на вода!

Лимонада със замразени плодове!

Тази уникална напитка се приготвя по традиционния метод на домашната лимонада, но има и някои специални добавки, които я правят толкова екзотична и приятна за големите летни горещини. Вместо кубчета лед, направени от обикновена вода, сложете, кубчета замразени плодове, смлени на блендера. Опитайте с цитруси, ябълки и пъпеш – ефектът е поразителен, а действието – разхлаждащо, успокояващо и хидратиращо!

Коктейл от...краставици!

Няма диета – особено лятна – в която да не присъстват краставиците. Уникалното в този зеленчук е, че не добавя никакви калории към тялото ви, а същевременно засища, прави салатата по-лека и тялото – заредено с нужните витамини. Но освен салатки, с краставица можете да си направите и коктейл. Използвайте минерална вода, сложете няколко резена краставици и добавете лед, листа от босилек или мента, а защо не и малко лимон за контраст на вкуса!?

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook