Най-здравословните зимни храни
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 04.01.2016 в 12:36

Въпреки че зимата се свързва с големи и вкусни празнични трапези, съвсем няма да е излишно да сте наясно какво е полезно да се консумира през тази част от годината. Може и да ви се наложи да преядете между 24 декември и 1 януари, но това не означава, че през останалото време няма как да балансирате с полезни и нискокалорични продукти като следващите:

Сандвичи. Сандвичите обикновено се смятат за прекалено калорични и вредни храни, но ако ги направите подобаващо, всъщност, могат да са и доста полезни. Нашето предложение за вкусен зимен сандвич е с яйце (бъркано на очи) и зелени зеленчуци като маруля, праз, зелен или див лук, варено броколи, спанак или рукола. 

Полезни пържени картофи. Пържените картофи са любима храна за всеки, но както през лятото, така и през зимата и изобщо винаги те могат сериозно да навредят на фигурата ни. Полезните пържени картофи можете да ги приготвите по специална зимна рецепта, а именно на фурна, в плик за печене с много подправки – наблегнете на лют червен пипер, къри и сминдух. 

Крем супи. Те са лесни за смилане, полезни за стопляне след цял ден насред зимния студ навън и още по-прости за приготвяне. Основното е да сварите зеленчуци и след това да ги пасирате. За зимата ние ви препоръчваме да заложите на морковена крем супа, супа от картоф, крем супа със сметана и броколи или карфиол, както и класическа тиквена супа. 

Ястия със спанак. За да си набавите достатъчно енергия и желязо през зимата, правете си често ястия със спанак. Това може да е лека вечеря – салата със спанак и козе сирене и орехи – както и прекрасен засищащ обяд от ориз със спанак. Не по-малко удачно е и сутрешно смути със спанак, особено ако към него добавите и малко банан и ягода, за да комбинирате вкусовете максимално добре!

Специалитети със зелен фасул. Той е типичната зимна храна и предполага всякакви вариации за здравословното му и вкусно приготвяне. Зелен фасул на фурна върви идеално с крехко свинско или микс от зеленчуци (царевица, граф, картофи, моркови и артишок). Можете и да импровизирате с някоя ориенталска салата със зелен фасул, както и вкусен дип, който да намажете на филийка! Зеленият фасул е много полезен и ниско калоричен, затова и когато да го хапвате, няма да има риск от напълняване или затормозяване на стомаха. Той е добра идея и за последно, седмо или девето ястие на Бъдни Вечер.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook