Най-вкусният детокс, който можете да осигурите на тялото си!
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 24.03.2016 в 16:22

Борбата с токсините в тялото никога не е била лесна. Най-често проблемите са свързани не само с това, че токсини получаваме вече почти отвсякъде – включително и от въздуха – но и защото най-често антиоксидантните диети не са особено вкусни, а напротив – включват редица ограничения и не особено приятни и вкусни ястия. Е, това е мит, в който продължавате да вярвате, но днес, ние ще ви докажем, че детоксът на тялото, всъщност, може да бъде и много приятен. Вижте няколко вкусни идеи за детоксикиращи ястия, които ще ви се сторят истинско кулинарно вълшебство! А освен това и ще намалят свободните радикали в тялото!

Плодова салата - Няма нищо по-хубаво и здравословно от една плодова салата за следобедна закуска, не мислите ли? Идеалните пропорции са следните: три основни плода, малко кисело мляко или мед, а защо не и растителна сметана? В плодовата салата е добре да присъства поне един цитрус, който да е богата на витамин С, а също така и ябълки. Като допълнение, винаги можете да добавите и горски плодове – няма да сбъркате!

Крем, крещящ от витамини! - Всъщност, да – има и такива десерти, които са не просто полезни, но дори и детоксикиращи. За да си приготвите такъв, смесете една кофичка кисело мляко с два плода (по-добре е да са различни, например една ябълка и един банан), както и малко сушени плодове (препоръчително е да са смокини, но може и кайсии), малко ядки – бадеми, кедрови ядки или орехи – много лимонов сок и малко семена за печене. Цялата тази смес се разпределя в купички, след като я минете през блендъра!

Крем супа - Крем супата от любимия зеленчук е вкусна, приятна, детоксикираща и дори стимулираща вашия метаболизъм, което я прави идеална за хората на диета. Ние лично ви препоръчваме да пробвате с крем супа от моркови – добавете дждинджифил за максимум ефект – а защо не и от морски дарове с много подправки (чилито има доста силно изразени антиоксидантни свойства). Добър вариант е крем супата от тиква. Към нея винаги можете да добавите малко китайско зеле – вместо крутони – за цвят и за детоксикация!

Тофу - Каквото и ястие да си приготвите с тофу, тялото ви ще намали присъствието на свободни радикали, а и вие бързо ще се заситите. С тофу, ви съветваме да пробвате салата с кълнове. Можете и да запържите тофуто, а към него да добавите мед и орехи! Става страхотен полу-десерт, полу-вечеря! Друг вариант е печено тофу с малко зехтин и лимонов сок!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook