Най-популярните грешки в коледната украса
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 21.12.2015 в 13:38

Коледа е съвсем наблизо и сигурно някои от вас вече са започнали усилена подготовка за празника. Разбира се, първата ви задача в тази подготовка е коледната украса. Тя, наистина, може лесно и бързо да събуди коледното настроение и дух – но само ако подходите към нея с внимание и голямо желание. От друга страна, избягването на чести и популярни грешки в коледната украса, ще ви дадат още повече шансове да изградите една наистина прекрасна и празнична атмосфера вкъщи. Вижте за какво говорим в следващия списък с топ грешките на стандартната и класическа домашна празнична украса. 

Големината и типа елха. От сега ви казваме, че ако живеете в маломерно жилище и нямате много време за чистене поради забързаното ви ежедневие, по-добре е да забравите за огромната истинска елха. Доста по-практичен вариант е вече да инвестираме в изкуствена елха и ако домът ни наистина е малък, не го претрупвайте излишно, а просто си вземете по-кокетна и не толкова огромна изкуствена елха. 

Къде да сложим елхата? Колкото повече си задаваме този въпрос, толкова по-вероятно става да постъпим грешно. Правилото гласи да поставите елхата на най-видното място, но не до телевизора, за да не се сливат цветните и ярки образи. Всяко друго позициониране на елхата е по-скоро грешка и няма да постигне желания ефект. 

Да украсите само едната стая. Отново е грешка. Никой не е казал, че елха трябва да има навсякъде – напротив, тя е удачна само за хола или в детската стая – но можете спокойно да си направите труда и да сложите по някой друг герлянд или коледен венец на входната врата, в спалнята и дори в кухнята. Коледен надпис може да украси идеално и вашия коридор, за да може още с влизането у дома коледният дух буквално да ви обзема и радва!

Липса на добро съчетание на цветовете. Ако нямате достатъчно естетически и изобразителни умения, по-добре е да не смесвате твърде много цветове в коледната украса. Опитайте се да подходите стилно към задачата или дори да я сравните с подбора на тонове във вашата визия. И тук важи правилото, че прекалено много нюанси са по-скоро грешка, отколкото признак на добър вкус. Запомнете, че основните цветове в коледната украса си остават зеленото за самата елха (вече може да я намерим и в бяло, още по-добър вариант, защото е неутрален и лесен за комбинации) и червено, златисто и може би, жълто. Всичко друго е излишно, но можете да добавите още само един тон макс – например, синьо или оранжево. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook