Най-добрите идеи за бърза и мързелива, но здравословна закуска
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 04.01.2016 в 12:33

Закуската е най-важното хранене за деня и за да се заредим с достатъчно енергия и сили, добре е да сме редовни с нея, да си я приготвяме рано сутрин, колкото и да ни мързи...Всъщност, мързелът е основната причина много хора да пропускат закуската, с което сериозно застрашават метаболизма си, както и фигурата си, тъй като колкото по-малко ядете сутрин, толкова повече се тъпчете, респективно пълнеете вечер. Не е нужно обаче да сте факири в кухнята, за да успеете да си приготвите здравословна и вкусна закуска в бързината, когато закъснявате или когато сте с ограничено време. Ето и доказателството за това: списък с най-добрите идеи за бърза и мързелива, но здравословна закуска:

Богат на витамини и протеини сандвич. За да е здравословна закуската, старайте се хлябът да е ръжен или черен, а при достатъчно време и препечен – на тостера, във фурната или на грил. Пълнежът на сандвича трябва да е вкусен и засищащ, здравословен и богат на полезни съставки, които да ви разсънят и държат бодър до обяд. Най-доброто и бързо решение за мързелива сутрин е да натъпчете сандвича с остатъка от вечерята – зеленчуците от салатата, месото от готвеното, а дори и част от гарнитурата като картофи, броколи и дори соса. 

Бързи яйца. Яйцата са перфектните продукти за успешен и енергичен старт на деня. Максимално бързото им приготвяне е да ги сварите, докато вие се приготвяте с облеклото. Но както знаете, протеините се усвояват по-добре със зеленчуци, затова наред с яйцата във врящата вода може да попаднат и броколито, бейби моркови и дори карфиол – все прекрасни вегански идеи за допълване на здравословната ви закуска. 

Плодова бомба. Закуската ви може да е не само бърза за приготвяне, но и бърза за консумация, за да спестите максимално време, както и сили, защото разбираме, че сутрин ви мързи...Просто отворете капака на блендера и пуснете на бърза скорост да се превъртят кисело мляко, овесени ядки, плодове, спанак, авокадо, магданоз и ядки. Всички тези съставки са идеални за прекрасен и свеж старт на деня, а усилието от вас, което се изисква да ги приготвите във вкусно смути, са повече от минимални. Нито ще ви отнеме време, нито ще ви забави, но за сметка на това ще ви даде нужната енергия до средата на деня!

Най-вкусната и мързелива закуска. Ако сте любители на сладкото, но се мъчете да отслабнете, идеалният вариант за вас е да си хапнете шоколад, торта, сладолед – през лятото – с чаша мляко с какао сутрин. Това даже няма да ви отнеме време за приготвяне, защото вечер можете да го купите директно от магазина!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook