Най-бързо действащите рецепти срещу махмурлук
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 24.09.2015 в 15:09

Има дни, в които...просто не върви. А има и дни, в които кофти настроението ти си има определена и ясна причина – махмурлука. Това са изключително неприятни сутрини, в които просто не ви се става, някои не могат да станат, а трети изпитват сериозен дискомфорт при самото ставане. За щастие обаче ние българите си имаме солидно количество изпипани мерки срещу цялото това неприятно състояние. Вижте най-бързо действащите рецепти срещу махмурлук още сега и не се колебайте да използвате която и да е сред тях при спешни случаи. 

 

Ментова бомба срещу махмурлук

Тя се приготвя от ментова тинктура или така наречения обикновен ментов спирт на принципа „Клин клин избива“. Пропорциите са около 20:1 с обикновена чешмяна хладка вода. Най-хубавото на това лекарство е, че действа почти 100% при всички. 

Кисел сок. Можете успешно да се справите с махмурлука и с кисел сок било то от зеле, или от кисели краставички. Изпийте колкото чаши са ви необходими и след това директно можете да преминете към сутрешното си кафе освен ако нямате сериозни затруднения с вкусовите си рецептори след този така типичен традиционен български метод срещу препиване. 

Яйчена магия. Най-добре е суровото яйце да се смеси с нещо люто. Според англичаните сос Уорчерстър е идеален за случая, но ние, българите си имаме люти чушки за това и сосове не ни трябват, както се казва. Сместа се изпива на един дъх, между другото, което си е по-добрият вариант, имайки предвид не толкова вкусната й комбинация от съставки. 

Млечен анти-махмурлук коктейл. За нас това е идеалното средство срещу махмурлук през зимата, защото коктейлът е топъл и освен че ще ви избави от главоболие, и ще ви сгрее преди да излезете навън за училище или работа. Топлото мляко се смесва с рициново масло и отново се връща на котлона за допълнително претопляне, към което за по-силен ефект добавяме и щипка смлян черен пипер. 

Пилешка супа...за душата! Освен за душата, срещу грип, при измръзване, болен стомах или емоционални терзания, пилешката супа умело помага  и срещу махмурлук. Добавете повечко оцет, за да възстановите чревната флора. 

Компот. А ако трябва по български да сме по-конкретни, ошавът е супер лек срещу препиване. Сутрин върви чудесно с горещ душ, както и със свеж въздух! От край време българинът се лекува с тази рецепта след празниците и може би, за това никога трапезата не минава без ошав по големите християнски тържества – ние си знаем, че на сутринта ще имаме нужда от лековитата напитка!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook