Навиците, които ви пречат да бъдете истински щастливи
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 24.03.2016 в 16:19

Макар щастието да не трябва да бъде самоцел, защото то обикновено, идва точно когато не го очакваме, съществуват такива навици в характера и ежедневието на хората, които буквално го прогонват. Това са токсични нагласи на съзнанието и действия, които рано или късно ще ви отдалечат от щастието толкова силно, че ще бъде почти невъзможно отново да възстановите равновесието в живота си. Време е да разберете дали част от тези навици са и ваши навици. Време е да отворите съзнанието си за щастието, като го избистрите от всичко ненужно. Ето кои са най-често срещаните навици, които ви пречат да бъдете истински щастливи:

Гледате прекалено надалеч в бъдещето - Хубаво е да си правим планове, но когато започнем да живеем единствено и само за тях, без да изпитваме радостта от момента тук и сега, щастието ранно или късно ще ни убегне или поне няма да го усетим, както трябва. Истината е, че щастието е днес, а не утре, докато всички сбъднати мечти и реализирани планове са всъщност, щастието, което отново някога ще изпитате под формата на изпитване на сегашния момент!

Постоянните опити да четете мислите на другите хора - Този ви навик говори единствено и само за вашия страх от това какво ще си помислят другите хора. А такова съобразяване е вредно не само за вашата личност, но и за стремежа ви към щастие. В момента, в който осъзнаете, че всеки човек има право на собствено мнение и преценка, ще разберете и, че щастието се състои именно в това – да бъдете себе си, без притеснение за чуждите оценки.

Сравнявате се с другите хора - Питате се защо другите имат такъв голям късмет, докато вие сте постоянно нещастни. Изключително голяма заблуда и изключително грешна представа за щастието изобщо! В действителност, много хора искат да бъдат като вас. Много хора смятат същото и за вас, питайки се как така Господ ви е дал толкова много, а на тях почти нищо. Замислете се, щастието е различно за различните хора и ако вие не търсите своето щастие, а гледате само чуждото, никога няма да изпитате радостта, хармонията и удоволствието от това да сте живи!

Постоянно живеете в някакви очаквания - Чакането на нещо и визуализирането на дадено събитие по определен, най-често перфектния начин, е особено вредно за привличането на щастието. Щастието не се чака, а се изпитва. То може да бъде изживяно дори в момента, когато четете това, когато осъзнавате колко много щастливи сте всъщност!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook