Накарай косата ти да зарасте по-бързо с тези лесни домашни трикчета!
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 12.05.2016 в 22:25

Грижата за косата несъмнено включва постоянни опити за стимулиране на растежа й, но понякога скъпата козметика не е единственият начин, с който можеш да постигнеш тази своя заветна цел – да накараш косата да расте по-бързо и същевременно да бъде красива и бляскава като от корица на модно списание. Всъщност, именно такива домашни трикчета – лесни и с достъпни подръчни продукти и материали – можете да започнете мисията „Да накарам косата ми да расте със скоростта на светлината“ още днес. Ето какви методи ви съветваме горещо да изпробвате у дома:

Решете косата редовно - Според правилото, оптималният брой ресане на коса на ден е три пъти, но за да накарате тя да расте по-бързо от обикновено, ключов момент е късно вечер, преди лягане. Именно тогава задължително трябва да срешете прилежно косата, за да я оставите да почива в нормално състояние – без възели и заплетени кичури.

Пробвайте с конски шампоан - Това, което го различава от шампоаните, които купувате от магазините за козметика, е богатото съдържание на витамин А, а той е отговорен именно за растежа на косата. В допълнение, най-често този вид шампоан е с неутрално pH, което допълнително подсилва здравината на вашата коса, а прическата ви става винаги просто страхотна!

Не само косъмът, но и скалпът има нужда от грижа! - Всъщност, точно от там тръгва и растежът на косата, затова ако редовно подстригвате крайчетата на косата, по-скоро ще я поддържате жива и лъскава, отколкото да стимулирате растежа. Растежът започва от корена, тоест той има нужда от здрава среда, а средата е вашият скалп на главата. Редовното втриване на етерични масла от репей или розмарин значително ще повишат дължината на вашата коса за не повече от няколко месеца. А освен това, с тези мазила ще се избавите от пърхот и себорея, която, между другото, е доста често срещано явление и по скалпа на главата.

Храна за бърз растеж на косата - А сега нека си изясним какво трябва да ядем, за да имаме хубава коса и да я накараме да расте по-бързо. Според диетолозите, храните за дълга и лъскава коса са най-вече зелените храни – броколи, спанак, зелена салата и т.н. В допълнение обаче редовното консумиране на риба, моркови, свежи цитрусови плодове, бобени култури и ядки ще подсилят растежа и ще го забързат още от втория месец на вашата диета. Към нея обаче трябва да подходите доста сериозно и да не правите никакви чийт дни, изпълнени със закуски или вечери от заведенията за бързо хранене. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook