На какво може да ни научи примерът на един дълъг брак?
Публикувано от admin   В категория Любов и секс   На дата 28.10.2015 в 12:12

Не питай старило, попитай патило! Всички знаем, че опитът не идва само с годините, но и с ясните примери на хората, които вече са преживяли нещо, мъчещо или тревожещо ни в момента. Така, по същия начин, един дълъг брак често може да се послужи за явен пример относно отношенията между двата пола на младежи, които все още изпитва затруднения да водят нормална връзка. Взехме за пример една буквално примерна двойка, която наскоро отпразнува златната си сватба и направихме няколко важни извода за любовните отношения. Вижте до какви заключения стигнахме и помислете добре какво можете да промените и вие във вашата връзка или изобщо в подхода ви спрямо противоположния пол. 

Рядко връзките са перфектни. Търсенето на принца на бял кон отдавна трябва да е приключило за вас, ако вече сте достатъчно узряли да осъзнаете един факт – рядко връзките са перфектни и ние трябва да се примирим с този факт. Истината е, че идеални отношения няма и проблемите са онези изпитания, които всъщност ни карат да продължим напред, да се борим за любовта си, да се научим да преминаваме през изпитанията заедно, като едно цяло. 

Не можем и не трябва да променяме човека до себе си. В мига, в който осъзнаем този неоспорим факт, ще започнем да си спестяваме множество излишни проблеми. Не е нужно да правим човека до себе си модел за подражание или макет на нашите идеали. Напротив – ние сме избрали този човек такъв, какъвто е, а ако го променим едва ли ще се запази онази тръпка, която първа ни е покорила при първата ни среща с него. 

Спорът не е спортно състезание. Смисълът му не е някой да излезе прав, а да промените онова, което по един или друг начин спъва нормалното протичане на нашите отношения. Ако държите винаги да побеждавате, това постоянно ще кара партньора ви да се чувства потиснат или втора дупка на кавала. Рано или късно той ще се научи, че вие сте винаги отговорните за всичко и ще се отпусне, ще спре да влага усилия във връзката ви. 

Той / тя е най-добрият ви приятел. С годините броят на приятелите ни рязко започва да намалява. В началото си мислим, че това се дължи на някакви кавги и неуредени сметки, но истината е, че целият този процес е напълно нормален и логичен. Всеки започва да гледа себе си, да води своя собствен живот. Така че, забравете за игнорирането на вашия партньор за сметка на приятелите. В един момент тях няма да ги има, а ще остане само тя или той като най-верния ви и добър приятел.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook