Мазнините, които са полезни – дори ако сте на диета!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 08.10.2015 в 13:37

Когато става въпрос за тялото ви и перфектните извивки, мазнините са нещо, от което искате да се отървете. Но стане ли дума за здравословно хранене, знайте, че мазнините като вещества и продукти са от особено значение, жизнено важни, а в много случаи и крайно полезни. Става въпрос за мазнини с положително действие върху тялото в нормални дневни количества. Това са по-скоро мазнини, които биха били полезни за вас и ако сте на диета. Вижте за кои мазнини точно говорим и за нищо на света не ги изключвайте от менюто си. 

Домашно масло. Домашното или био масло е супер полезно за тялото и най-вече за нормалния ритъм на метаболизма. Неслучайно, скъпите ресторанти и големите готвачи изключват олиото и евентуално ползват само зехтин в някои случаи, но иначе готвят предимно на базата на маслото. Маслото е ползотворно със своите мастни киселини, които предразполагат тялото ви бързо да усвоя въглехидрати и захари, с което и съдейства за възпиране от натрупване на излишни килограми. 

Сметана в кафето. Госпожиците, които са вечно на диета, пият кафето си чисто. Те обаче не знаят колко много изпускат, като не слагат в него сметана. Сметана в кафето е полезен източник на мазнини, необходими за тялото в много от нормалните му ежедневни процеси. Топлата напитка, приготвена именно по този начин, съдейства за намаляне на холестерола, а освен това и поддържа кръвната захар в нормални стойности. 

Мазно месо. Най-вече свинското! Дори и сланина! Това може да ви учуди, но консумирани в разумни дози, този тип полезни мазнини отключва процеси в тялото за регулиране на метаболизма и за поддържане на естествен ход в усвояването на храната. Най-диетичният вариант на тези мазнини са вареният бекон, който до 100 грама и три пъти седмично е полезен и дори здравословен!

Пълномаслено мляко. Става въпрос за прясното мляко, като пълномасленото е много по-полезно от нискомасленото. Затова, дори да сте на диета, 1.5% съвсем не е добра опция за вас. Ако ще купувате подобни продукти, по-добре ги изключете завинаги от списъка си за покупки. Що се касае до самото пълномаслено мляко, мазнините му са полезни за по-бързото изгаряне на останалите мазнини в тялото, а и засища, като подтиска апетита. 

Кокосово масло. То е хит сред супер храните и се възприема като най-полезната и нискокалорична мазнина за готвене. Подходящо е най-вече за термична обработка, но и ако по принцип се въздържате от силен дресинг в салатите, можете да използвате кокосово масло и за овкусяване. Полезните му свойства са свързани с намаляването на холестерола и предотвратяване на затлъстяване.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook