Любопитни факти за оргазма
Публикувано от carnage89   В категория Любов и секс   На дата 24.03.2016 в 07:54

Оргазмът като самоцел в секса е нещо, което уж разбираме, и уж не разбираме. Макар и да гледаш научно на емоции, каквато е сексът, не е най-точният подход за получаване на максимума от него, но не е лошо да се запознаете с няколко любопитни факта за оргазма. Ако не полезни, те поне ще ви се сторят интересни и наистина провокативни. Ето ги и тях, самите най-любопитни факта за оргазма, които днес, събрахме за вас:

Изтръпването по гръбначния стълб, всъщност се дължи на… На действието на един от нервите, които свързват мъжкия, респективно женския полов орган с мозъка. Точно от този нерв започват и първите така да се каже трепети на възбуждането, за да прераснат в последствие в оргазъм.

Оргазмът има общо с… хероина! Добре, това може да ви звучи и леко стряскащо, но истината е, че хероинът наистина има обща черта с оргазма. Всъщност, онази част от мозъка, която се засяга от блаженството на оргазма е и същата част, която се повлиява при употребата на твърдия наркотик. Сега разбирате защо има такъв термин „пристрастен към секса“, нали?

Масовият, смесеният и силен оргазъм е постижим, когато… Не една, а няколко ерогенни зони на човешкото тяло – т.е. без значение дали става въпрос за жена, или мъж – са стимулирани. Важното е обаче това стимулиране да настъпи като ефект едновременно при повече от една части на тялото.

В древността множествените оргазми са били възможни само за мъжете - Или казано по друг начин – единствено за тях е писано, из древните писания, още преди времето на Христа, че множествени оргазми имат само мъжете. Това е странен факт, имайки на предвид, че в днешно време за множествени оргазми говорят предимно дамите…

Цели 42% от жените днес имат проблем с оргазма - Или на кратко – те имат затруднения да го изпитат. Смята се обаче, че цели 25% от този брой жени с толкова голям и сериозен проблем не могат да изпитат оргазъм на чисто психологическо ниво, а не толкова защото имат някакви здравословни нарушения или аномалии.

А има и жени, които получават оргазъм още на 30-тата секунда… Тези щастливки обаче получават това скоростно удоволствие най-често сами или казано по-ясно: този типичен за жените бърз оргазъм, най-често се дължи на тяхната стимулация, на мастурбиране. Твърде се също така, че жените, които мастурбират повече, се научават и по-бързо да изпитат удоволствие по време на полов акт с мъж. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook