Любимите ни полезни зелени храни
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 29.07.2015 в 13:39

Според последните проучвания в областта на хомеопатията, здравословното хранене и медицината, почти всички зелени храни могат да се нарекат супер храни. Те имат изключително важни вещества, минерали и витамини, които не само ни поддържат здрави и красиви, но и създават преграда срещу ракови образувания и сериозни нарушения на основни органи и системи в организма. Кои обаче са любимите ни полезни зелени храни? Защото трябва да си признаем, че някои ги ядем именно защото са здравословни, докато на другите просто не можем да устоим. Ето ги и най-вкусните зелени супер храни!

Киви – този екзотичен цитрусов плод е невероятно освежаващ и универсален за всякаква консумация. Вкусното му сладко-кисело усещане, което създава, го прави идеална съставка за плодова салата, торта, кремове, коктейли, фрешове и дори нестандартни комбинации със зеленчуци или млечни продукти като синьо сирене

Авокадо. Ако не най-вкусният, то поне най-популярният представител на супер храните днес е именно авокадото. Можете да го приготвяте под формата на салата – със сирена, чери домати, пушена риба и свежо месо в допълнение с картофки!

Зелен чай. Разбира се, в естествения му вид, зеленият чай никога не е бил най-вкусната освежаваща напитка. От друга страна, само няколко милилитра сок от цитрус го превръщат в незаменим летен коктейл или студен чай!

Броколи! Всички обичаме броколи със сметана, с гъби, с пиле, със сирене и дори панирани! Опциите да сготвите броколи са толкова много и толкова вкусни, че не е нужно дори да продължаваме да прехвалваме този зеленчук – основен враг на раковите клетки!

Брюкселско зеле. Фолиевата киселина, която съдържа зеленчукът е повече от полезна и превантивна. Тя дори ни прави и красиви. А що се касае до вкуса на брюкселското зеле, вариантите са много, но с подправки то става неустоимо предястие!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook