Лимонът – неизменна част от домашната козметика
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 17.08.2015 в 12:39

В кулинарията и дори домашната медицина, лимонът заема толкова трайно и важно място, че е невъзможно просто да останем дори за кратко време без този плод у дома. С него можем да излекуваме зачервено гърло, но също така да приготвим и отличен дресинг за всякаква салата, да си направим прочистващ еликсир за детокс, но и да стартираме успешно деня със сок или здравословно смути. Наред с това, лимонът намира отлично приложение и в домашната козметика. Нещо повече – най-киселият цитрусов плод се явява нейна неизменна част и днес ще ви разкрием някои интересни и много ефективни тайни за красотата, свързани с евтиния и толкова полезен лимон!

Тоник за почистване и хидратиране в едно! Вместо да рискувате с тоник от магазина или аптеката, в който никога не е изключено да има парабени или химикали, които да направят кожата още по-замърсена и чувствителна, най-добре си направете свой собствен в домашни условия. Ще ви трябват само сока на един изтискан лимон и 5-6 капки кокосова вода, за да си направите доза за деня – сутрешно и вечерно (преди лягане) хидратиране с дълбоко почистващо свойство. В допълнение, кожата ще засияе и ще стане свежа като никога до сега. 

Безболезнено и безвредно избелване на зъбите. Ултразвукът е препоръчителен, но с него не трябва да се прекалява. Ако обаче зъбите ви бързо пожълтяват или имате проблеми със зъбния камък, най-добре да продължите с домашно избелване, без да натоврате устната кухина с постоянни драстични процедури. С лимон можете бързо и лесно да възвърнете белотата на усмивката си, а освен това и да подобрите състоянието на свежия си дъх. 

Изравняване на тена. Сигурно сте забелязвали как колкото и да се стараете на плажа тенът ви да стане равномерен, има някои определени части от тялото, които си остават с по-тъмен цвят от останалите. Най-често това са колената и лактите, защото те са по-изпъкнали. Можете да ги избелите с лосион за тяло, приготвен от лимон, и така най-накрая да се похвалите с перфектния и равномерен златист тен!

Ексфолирай устните си! Първо, да потвърдим – устните ви наистина имат нужда от ексофилиране и това съвсем не е странно, имайки предвид, че и по тях се застояват и наслояват мъртви клетки. За да ги премахнете, си пригответе натурален балсам за устни само с един-единствен средно голям лимон. Със сока му мажете устните си всяка вечер преди лягане и на сутринта ще видите как те са по-плътни и здрави!

За по-светла коса. Много дами избягват перхидрола, но съвсем успешно правят косата си ако не руса, то поне по-светла и близка до русия нюанс коса. И вие можете да опитате техния простичък метод – сварете малко лайка и смесете чая със сока на един лимон. Обливайте косата след баня, без дори да е нужно да изплаквате повторно. Косата ще засияе и ще придобие естествен златист цвят!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook