Кои са най-вредните женски прически?
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 06.04.2016 в 22:29

В стремежа си да изглеждат винаги красиви, модерни и актуални според съответните тенденции за даден моден сезон, жените често са склонни сериозно да вредят на здравето си или поне на външния си вид. Така например, с прекалено много грим те подлагат своята кожа на сериозни мъчения. Същото важи и за вредните методи за обезкосмяване. Но не можем да отречем, че има и много видове прически, които не по-малко рискуват здравето и силата на вашата коса. Вижте кои са най-вредните прически и преценете дали не е по-добре да ги избягвате, или поне да намалите честотата, с която прибягвате до тях.

Конска опашка - Тя тормози не само косата ви, като постоянно я държи в стегнат вид, но и вашата глава. Според изследванията жените, които обичайно носят конска опашка или минимум 5 пъти в седмицата са склонни да развият мигрена с до 90% по-голяма вероятност от останалите жени. Освен това, с конската опашка увреждате и самата си коса, а вие нали искате да имате красива коса и здрав скалп на главата?

Поставянето на екстеншъни - Наистина, с тях всяка прическа става къде къде по-хубава! Но наистина ли сте готови в името на суетата да увредите своята коса. Добре е да знаете, че колкото по-често слагате своите екстеншъни, толкова по-накъсана става естествената ви коса под тях. Това са дължи на напрежението, което създавате на цялата си глава, както и на клипсите, с които прикрепяте изкуствената си коса.

Топиране за обем - И това не е най-здравословният начин да разкрасите прическата си. Всъщност, това е доста вреден метод за придаване на обем, тъй като с него рискувате големи и сериозни участъци от косата да се заплитат. В последствие, когато трябва да се справите с тях, ще трябва или силно да скубите косата, или да ги отрежете. В крайна сметка, вместо обем, ще получите обратния ефект – оредяване на косата ви.

Изправяне на косата с преса - Препоръчително е, ако толкова държите на перфектно права коса е да ползвате сешоар. Не казваме, че той е изцяло безвреден. Напротив. Със сешоар, също както и с преса за коса, горите косъма, с което той изтънява и става все по-податлив на климатичните условия, с което, а и с времето става негоден за никаква обработка, но при пресата ефектът е далеч по-бърз, а и по-осезаем. Обмислете варианта да започнете да се харесвате с естествената форма на своя косъм. В крайна сметка, точно през тази година, между другото, на мода е естествено оформената прическа.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook