Кои са най-добрите идеи за диетичен обяд?
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 24.03.2016 в 07:45

Нерядко сме говорили колко е важна закуската – особено ако отслабвате. Казвали сме и, че закуската трябва да бъде обилна, богата на минерали, протеини и витамини. Но какво остава за обяда? Знаем ли кои са най-здравословните обеди? Имаме ли на понятие какво да похапваме за обяд, ако сме решили да свалим малко излишни килограми? Днес, ще си отговорите на тези въпроси, ако въображението ви не ви стига и ви трябват насоки за диетични идеи за обяд. Ето какво приготвихме за вас:

Засищаща салата - Не забравяйте, че лекото хапване трябва да остане за вечеря, докато на обяд, тялото ви продължава да има нужда от енергия – по-малко количество протеин и евентуално малко въглехидрати, ако целите ви не включват рязко и драстично отслабване. Точно затова и идеята за богата и засищаща салата е идеална за вас. Под засищаща салата разбираме голямо разнообразие от зеленчуци, но и задължително присъствие или на млечни продукти в комбинация с крутони, или месо и ядки. Можете да правите всякакви комбинации и със сос, но нека той е приготвен в домашни условия, защото токсините от купешките сосове няма да ви помогнат кой знае колко за диетата!

Здравословен тост - В случай, че не закусвате с хляб, а например, с овесена каша или смути, плодове и т.н.,  на обяд съвсем спокойно можете да си позволите здравословен сандвич – най-добре тост, защото препеченият хляб се абсорбира от организма по-лесно. В него, задължително сложете пилешко месо, зелени зеленчуци – маруля, салата айсберг или авокадо – както и вкусно сирене, кашкавал или топено сирене. Идеални са и добавките като маслини, разядка от ядки и извара, а също така и маслото!

Супа - Каквато и супа да хапнете на обяд, няма да сгрешите. За студените дни пилешката супа е най-хубавото нещо, което можете да дадете на организма си, за да се зареди с повече енергия до края на деня. През лятото, можете да хапнете и таратор на обяд, ако в целите ви влиза рядко сваляне на килограми, защото киселото мляко и краставиците нямат почти никакви калории, а и забързват метаболизма. Други варианти са телешко варено – с по-малко месо и картофи и повече моркови – както и крем супи, било то от моркови, броколи, а дори и морски дарове.

И като заговорихме за морски дарове…  - Гладниците, които изпитват неистов глад на обяд, но са решени да отслабнат, трябва да наблегнат именно на тях. Всички продукти като скариди, калмари, раци и октопод са едновременно много полезни, диетични и засищащи. Същото важи и за всички видове риба. Добавете сурови или варени зеленчуци за гарнитура!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook