Когато ви манипулират в любовните отношения
Публикувано от admin   В категория Любов и секс   На дата 28.08.2015 в 12:49

Някои наричат тези хора вампири – те изстискват и последните сили и мечти от своя партньор, стъпкват го и правят по-безличен от всякога. За други експерти в областта на психологията, тук става въпрос за така наречените токсични връзки, от които веднага трябва да избягате. Разбира се, това почти никога не е възможно, защото когато говорят чувствата, разумът мълчи. Е да, дори това да е така, замислете се колко приятно или неприятно ви е всъщност постоянно да бъдете манипулирани в своята връзка. Ако сте усетили това и у вашия партньор, най-вероятно имате сериозен проблем. Никой не е казал обаче, че той е нерешим. Напротив – такива връзки могат да се заздравят, но вие трябва да поемете инициативата и да бъдете доста смели в своите действия и уверени в думите си. Ако си мислите, че и вие сте постоянно манипулирани в своята връзка, то тогава тези подходи могат да са ви крайно полезни в бъдещото общуване с вашата половинка:

Не забравяйте за човешките си права. Вие имате право да изразявате мнението си. Нещо повече – вие имате право да стане по вашему и да победите в спор. Това са нормални неща за човека изобщо и колкото и да държите на половинката си, трябва да й покажете, че от тук насетне гласът ви няма да е глас в пустиня, а ще бъдете равноправни членове в тази връзка. 

Дистанцирайте се. Хората, които си служат с манипулации в любовните си отношения, най-често са маниаци на тема контрол. И когато те усетят, че го губят, става по-слаби и уязвими, т.е. сами се поставят в положение да бъдат манипулирани. В тази връзка малко дистанция от ваша страна няма да навреди на връзката ви. Партньорът ви веднага ще усети, че е изгубил контрола над вас. Точно в този момент на слабост е вашият ход!

Не забравяйте, че той или тя не е Господ! Т.е. вашата половинка не винаги е права за всичко и едно е да се уважавате, но съвсем друго е да пренебрегвате себе си, околните, истината даже ако искате само защото вашият партньор или партньорка е сметнал, че нещо трябва да се случи по определен начин. Никога не отпускайте юздите на такива хора, защото те само чакат да ви видят слаби, за да разпространят пипалата си и да ви обвият с тях – завинаги! 

Научете се да казвате НЕ! И в живота това умение е важно, но когато става въпрос за връзка с маниак на тема контрол, е задължително. Правете разлика между това да правите компромиси и винаги да се съобразявате с отсрещната страна. Не забравяйте колко много заслужавате и колко много други риби има в морето!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook