Класически физически болки, дължащи се на емоционален дисбаланс
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 31.03.2016 в 21:07

Всеки е чувал за максимата „Здрав дух, здраво тяло“, но не трябва да забравяме, че обратното правило важи с пълна сила: ако имаме душевен проблем, той рано или късно ще се отрази на организма ни и то в негативен смисъл. В действителност, съществуват много конкретни здравословни проблеми, които най-често се дължат именно на емоционален дисбаланс. Ето най-популярните сред тях:

Главоболие, включително и хронична мигрена - Колкото повече стрес имате в ежедневието си, толкова повече ще се доближавате до синдрома на хроничната мигрена. Това не е онази мигрена, която се дължи на генетично предразположение, проблеми със синусите или главата. Това е чисто и просто мигрената на напрегнатия начин на живот. Задължително е да се вземете в ръце и да си давате нужната почивка, докато не видите реално подобрение или поне определен спад на честотата на главоболието. Ако това не стане, пробвайте с повече сън, медитация или дори редовно пиене на чайове с отпускащо действие – мента, лайка и т.н. 

Силни болки в гърба - Ако си мислите, че те могат да се дължат само на неправилна седяща поза или уседнал начин на живот, лъжете се. Учените са установили зависимост между болките в гърба и невъзможността на личността да прости. Когато ви мъчи подобен проблем, страда кръстът, често болките стигат неистов размер и хората дори са склонни да ги бъркат със сериозно заболяване, а когато отидат на лекар не успяват да установят конкретен медицински проблем.

Непоносими болки в областта на раменете - Както има и такива метафорични изрази и идиоми, така и научно вече са доказали, че те се дължат най-вече на товар, който носите. Това е емоционален товар – например, тайна, премълчаване, проблем, който не можете да споделите и дори невъзможност да се справите с дадена ситуация, мислейки си, че сте в безизходица. В момента в който обаче товарът падне от плещите ви, и болката ще изчезне – ще видите. 

Болки или по-скоро изтръпване на ръцете - Тези симптоми индикират за спешна нужда от промяна. Ако ви изтръпват ръцете, животът ви  е в такъв застой, че трябва моментално да направите нещо, да поемете в съвсем различна посока, да се откажете от комфортната зона и статуквото, в което си мислите, че ви е ок, но всъщност, не е точно така. Спокойно – не винаги болката в пръстите и дланите е признак на артрит, може би, просто е време да поемете по друг път, приятели!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook