Какво да правите в Неделя, за да слабеете през цялата седмица?
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 23.03.2016 в 18:43

Казват, че за да бъдат резултатите ви от диети и фитнес режими трайни, ви е нужно най-вече постоянство. Следователно, ежедневно, без пропуски трябва да правите нещо положително и полезно за запазване на идеалните си пропорции, за поддържане на оптималното и желано тегло. В тази връзка, макар да сме свикнали да възприемаме Неделя като ден за почивка, релакс и айляк, запомнете добре: и в Неделя си имате свои задължения от гледна точка на килограми и идеална фигура. Ето какво да правите в Неделя, за да слабеете през цялата идна седмица:

Направи си план график за всички тренировки през седмицата - Ако искате реални резултати, всеки ден от седмицата (с изключение на един за почивка, максимум един) трябва да се занимавате с някаква физическа дейност. Може и да не ходите до фитнеса всеки ден, но когато не го правите, се приберете от училище или работа пеша, потанцувайте у дома или просто изчистете. При всички случаи ще изгорите няколко калории. Това, което е добре да направите в Неделя, е график през кой ден какво и кога ще тренирате, защото ако разчитате на късмет за свободно време, няма да сполучите. 

Изперете дрехите за фитнес и тренировки - Един мръсен клин или термо блузата за топене на мазнини по време на сутрешния джогинг напълно спокойно може да ви убие настроението за тренировка. Затова стартирайте седмицата с чисти дрехи за фитнес, та да не си намирате оправдания за пропускане на която и да е тренировка през следващите дни. 

Направи си седмично меню - Това не само ще ви направи по-организирани, но и ще ви спести пари. Седмичното меню, когато е формирано, предварително ще бъде достатъчно здравословно и балансирано от гледна точка на витамини и минерали. Не случайно на бързото хранене му викат така. Към него посягаме точно когато нямаме идея какво да готвим или нямаме продуктите, за да си сготвим у дома. 

Не окъснявай... - През седмицата да се наспиш е истинско предизвикателство – особено ако в списъка със задачи за деня присъстват и фитнес тренировки. Затова е добре да се възползвате от неделното настроение и безделие, като си легнете по-рано и се наспите. Всяка седмица стартира отлично, когато сте бодри и енергични. Така и фитнесът ще ви върви, а и апетитът няма да е толкова настървен, защото когато сме гладни и недоспали, ядем по повечко от обикновено. Неделният сън ще ви зареди и подготви за една наистина успешна седмица!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook