Какво да правим след диета?
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 29.11.2015 в 17:02

Рано или късно на всеки – колкото и да го отричаме – му се налага да се подложи на диета и да свали малко от излишните си килограми. В нередки случаи дори такъв режим може да се окаже не само перфектен за подобряване на силуета и формите, но и за подсилване на организма и регулиране на метаболизма. Важно за всяка диета обаче е как да процедираме, след като тя приключи, т.е. след като вече сме постигнали желаните резултати – дали ще е по-стегнато тяло, или  от 6 до 10 килограма надолу, няма особено значение. Диетата е режим, който, безспорно и категорично, се нуждае от последващи мерки, т.е. такива, които да следват след нея. Ето какви са нашите специални съвети за всички вас, които вече сте отслабнали и които искат да задържат постигнатите килограми и форма. 

Останете активни. Най-важното в задържането на постигнатите резултати след диета или даден хранителен режим е да не се отпускате физически. Останете активни и продължете със спорта. Разбира се, сесиите във фитнеса могат да се намалят, а сутрешните тренировки – да се разредят като честота – но средно седмично трябва да тренирате поне 3 пъти. Ако фитнесът вече ви е изтощил прекалено много, можете да разнообразите с нова физическа активност, като например, приятни танци, ходене пеша до работа или увеличаване броя на седмичните разходки за по 40 минути из градския парк. 

Не се отпускайте и психически. Основна грешка на хората след диета е именно тази – те се отпускат и в емоционално ниво, т.е. виждат, че дрехите им вече стават, че са постигнали тялото на своите мечти и решават, че след като мисията е изпълнена, от тук насетне, както се казва пей сърце. Няма такова нещо и такава последователност обаче в диетите и здравословните хранителни режими. Напротив – след като отслабнете, трябва да продължите да се ограничавате във вредните храни като пържено и сладко вечер, за да не си възстановите свалените килограми твърде бързо. Никой не е казал, че гладът продължава да е наложащ, но прекалено много калории и мазно изведнъж бързо ще възстановят разликата в размера ви. 

Бъдете постоянни в храненето. Ако горната точка ви е трудна за изпълнение, увеличете честотата на хранене. Дори до сега да сте били свикнали да ядете само сутрин, на обяд и вечер, време е да пробвате хранене по 8 пъти на ден и то по малки количества. Този подход ще продължава да смазва тялото ви малко по малко с нужните калории и витамини и то няма да изпитва постоянен глад, с който макар и свикнали по време на диетата, трудно се спогаждате през целия ден. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook