Какви емоционални проблеми се крият зад шопинг манията?
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 22.11.2015 в 16:02

Всяка мания крие зад себе си някакви физически недостатъци, емоционални проблеми, фиолософски причини или издаване на черти от характера. В това отношение шопинг манията съвсем не прави изключения. Напротив. Учените са установили, че зад тази типична за жените мания могат да се крият доста различни психологически нарушения в съзнанието на една дама и днес ще ги разгледаме едно по едно. Ето какви са емоционалните проблеми, които шопинг манията прикрива с тонове обувки, безбройните аксесоари и прекалено многото дрехи в гардероба на една жена. 

Комплекс за малоценност. Жените, които са били наскоро изоставени от мъж или изгонени от работа, отхвърлени от приятелския си кръг или със сериозни проблеми в семейството (най-вече в голямо семейство, където между децата постоянно има неосъзната конкурентност) много често прибягват до шопинг манията, като начин да се докажат дали пред другите, или пред самите себе си. Често, дори те да преодолеят своя емоционален проблем с времето, шопинг манията им остава за цял живот. 

Пълна липса на хармония между дух и тяло. Или казано на простичък език, ако една жена мрази в себе си косата, лицето, очите или изобщо някоя част от своето тяло, тя постоянно ще търси начини да я компенсира. И почти винаги тази компенсация се изразява именно в шопинг манията. Много често дори дамите не купуват даже модни аксесоари, дрехи или обувки, а залагат на други покупки – за дома или за хобито си – само и само да преодолеят своят недостатък във външния вид. 

Синдрома свръх потребление. Ако вие купувате дрехи или обувки и постоянно ги трупате и трупате, без да се отървавате от старите си такива, това означава, че имате сериозен емоционален проблем. Вашето желание съвсем не е продиктувано от идеята винаги да изглеждате перфектно, а напротив – вашата мечта е просто да имате много предмети около себе си. 

Изхвърляне на отрицателна енергия в занимание различно от това, което я предизвиква. Някои дами пък избиват комплекси след провал или при проблем в пазаруването просто за да забравят. Те трудно се изправят пред тежките ситуации, най-често не ги разрешават, а се опитват да ги заобиколят. Точно това е и тяхната лична причина да се занимават с шопинг мания. За тези жени магазинът е нещо като църква, където влизат да се помолят, за да оставят на заден план онова, което постоянно ги мъчи и най-вече онова, за което те знаят, че нищо не могат да направят или променят.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook