Как се избира парфюм?
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 24.12.2015 в 21:17

Парфюмът винаги е бил универсална идея за подарък – и за мъж, и за жена, а и за всякакъв повод. Освен това, той представлява незаменима част от цялостната ни визия, затова и ако искаме тя да бъде съвършена и завършена, внимателно подбирайте ароматите за тялото си. Все пак, с изобилието, което ни дарява пазарът, понякога може да стане доста трудно да изберем наистина подходящ парфюм. Днес, сме решили да ви дадем няколко наистина полезни и практически съвета по повод избора на идеалния парфюм. 

Започнете с любимите си марки. Най-често този трик минава, защото ако сте почитатели на душ геловете или кремовете на дадена модна къща, почти сигурно е, че ще се влюбите от раз и в нейните парфюми. Същото важи и при избор на парфюм за подарък. Ако знаете, че човекът срещу вас обожава Chanel, то тогавa Chanel  No. 5 е идеалният избор. 

Избирайте според сезона и повода. Парфюмите отговарят на сезона като аромат и послание. Затова е нелепо да купувате прекалено силни и ориенталски аромати за лятото, както и цитрусови и флорални парфюми за есента и зимата. В същото време, вечерният парфюм най-често е по-пикантен и дори сладникав, докато ароматът за работното място задължително трябва да бъде по-лек и носещ във въздуха съвсем свободно, без да го затормозява. 

Парфюмът отговаря на личността, която го носи. Една нежна, елегантна и по-тиха жена, например, няма как да носи тежки парфюми. В същото време, силният и независим мъж с кариера или достолепно положение предполага по-наситен аромат, най-често с основни и връхни нотки на тамян, тютюн, дърво и мускус. Ако избирате за друг парфюм, бъдете внимателни кои качества ще ползвате за основа на своето търсене, за да няма излишно сърдене или неволна обида. В случай, че избирате парфюм за себе си, пробвайте го върху китката си и преценете дали лично вашата кожа може да го възприеме, тъй като ароматите се променят в зависимост от техните носители. 

Не бъдете пестеливи. Доказано е, че колкото по-траен и скъп е един парфюм, толкова по-дълго ще го носите, т.е. по всяка вероятност и ще спестите пари за сметка на честата смяна на парфюма, която води до честа смяна и на неговия вид. Но това не е особено добре, защото кожата ни се приспособява към определен аромат и ако често го заменяме с нов и друг, ще се получи истинска каша и не толкова добра смесица от връхни и основни нотки. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook