Как можем, трябва и е добре да се гримираме за училище?
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 24.09.2015 в 15:01

Модните експерти и специалистите в областта на красотата и външния вид са еднозначни: за всяко място и повод си има определен аутфит, който трябва да следваме. Същото е и с грима. Ако вечерният грим става повече за купон, отколкото за работния ден, то тогава и обратното важи – не може да сте кой знае колко атрактивни в случай, че сте на парти и имате твърде лек грим. Но какво трябва да кажем за училищната среда? Какъв грим и визия предполага тя? Има ли правила, които трябва да спазваме, и задължителни съвети, към които да се придържаме? За да разсеем всякакви съмнения, че такива, всъщност, има, вижте как можем, трябва и е добре да се гримираме за училище. 

Избягвайте блещукащите елементи. Малко гланц за устни няма да навреди, но пък твърде много бронзант по лицето, силно искрящи сенки в сребристо или златисто ще са прекалено много за класната стая. Колкото и да ви харесва този стил, постъпете разумно – най-малкото имайки на предвид, че блещукащите елементи привличат твърде много внимание, а когато идва масово изпитване на посоки, това не е особено търсен ефект, нали?

Заменяйте. Заменете ярко червеното червило с плодов безцветен гланц, фон дьо тена – с ББ крем – черният молив за очи с бледи бежови сенки и така нататък. С две думи, вие трябва да имате несесерче с гримове за вечерта и такова – за през деня, подходящ за училище и строгата ви класна, която ненавижда дългите нокти и изкуствените мигли. 

Сега е времето да се научите да се харесвате такива, каквито сте. Или накратко – пробвайте няколко пъти и без грим, ще видите, че положението съвсем не е толкова трагично, колкото звучи. Напротив – момчетата много често са склонни да се влюбят именно в различното момиче, което не се притеснява от липсата на грим и което е прекрасно и симпатично и в естествения си вид. 

Не копирайте. За нас, най-лошото нещо, което можете да направите, е да изкопирате съученичката си или онази високата тип манекенка от горния клас. Това не е нито оригинално, нито умно. В училище има всякакви правила и едно от тях е да бъдете себе си. Онова с копи пейст стадото овце остана в 90-те и вече на мода е да си различен и по-скоро да си си ти! Копирането оставете в детската градина и се пригответе да станете истински независими жени още в училище.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook