Как да живеем по-здравословно?
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 23.07.2015 в 12:40

В последно време много хора започнаха да обръщат сериозно внимание на здравословният начин на живот, но за да бъдем честни, трябва да кажем, че в съвременния свят, просто няма как да живеем здравословно и пълноценно. Да, продават се био и еко продукти, но и те не са толкова добри, колкото ги хвалят, тъй като са наблъскани с хиляди стабилизатори, а пък и цената им е нереално висока. 

Предимство в това отношение имат хората, които живеят в села или по-малки градове. Сигурно сте забелязали, как ябълките на баба ви са много по-вкусни от тези в магазина, как доматите са по-сочни, как вкусът на краставици, тиквички и изобщо всякакви зеленчуци, се различава коренно от тези в хранителните магазини. 

Ако все пак искате да се опитате да живеете по-здравословно, то има как да го направите, а ето кои са и нашите съвети: 

Спорт: Наблягайте на всякакъв вид спорт, тъй като по време на тренировки, тялото изхвърля вредните вещества от организма, повишава се тонуса, зареждате се с енергия и ще бъдете много по-позитивни. Както се казва – здрав дух в здраво тяло.

Сън: Сънят е много важен за цялостното функциониране на вашият организъм. Препоръчително е да спите около 7-8 часа, това е златната среда, тъй като по-малко или повече сън, ще ви накарат да се чувствате отпаднали и депресирани. По време на сън, тялото ни си почива най-добре, така че не подценявайте силата на почивката. 

Отдих сред природата: Опитайте се поне веднъж в месеца да отделяте време за почивка, но не си стойте в апартамента и не обикаляйте кафенетата, а си направете разходка в парка, близката гора, а най-добре е на планина. Чистият въздух напоследък е голям лукс, тъй като във всеки град е претъпкано с автомобили, а да не говорим за фабриките и едрата промишленост, които бълват тонове отпадъци. За щастие, в България имаме много планини, които все още се пазят чисти, така че се възползвайте от природните ни дадености и си починете на чист въздух сред природата. 

Хигиена: Хигиената също е много важна за здравословният живот. Старайте се да миете по-често ръцете си или ползвайте антибактериални мокри кърпички, които също вършат страхотна работа. Когато миете ръцете, подсушавайте ги добре, защото когато те са мокри разнасят много повече микроби. 1 душ на ден също е задължителен, но да е с продължителност не повече от 10-15 минути, в противен случай кожата ви ще стане суха и изтощена. 

Хранителен режим: Не се лишавайте от нищо, но не си купувайте боклуците от магазина. Избягвайте джънк храните, мазното и некачествените меса. Изградете си хранителен режим, който да следвате стриктно. Примерно ако закусвате, обядвате и вечеряте по едно и също време всеки ден, няма да се чувствате гладни и няма да напълнявате излишно. Ще поддържате едно ниво, в което ще се чувствате най-добре. 

Секс: Колкото по-често правите секс, толкова по-добре ще се чувствате. Някои хора казват, че сексът без чувства е просто спорт, но това безспорно е приятен и много полезен спорт. Все пак когато сте с партньор в леглото ви препоръчваме да използвате предпазни средства, което ще ви гарантира още по-голямо спокойствие.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook