Как да спрем да преяждаме?
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 19.04.2016 в 01:18

Преяждането е навик, с който се борят много хора – и не само тези с надмормено тегло. Защото в началото, преяждането може да ни проличи, особено ако сме млади, с бърз метаболизъм и спортуващи. Рано или късно обаче преяждането ще си каже думата, ще започне да ни личи. И то не само визуално, ами и в здравословно отношение. Когато прекаляваме с храната и поглъщаме повече, отколкото организмът ни се нуждае, затормозяваме стомаха, създаваме проблеми и на други органи, не само на храносмилателния тракт. Накратко, преяждането е вредно не само за вашата диета за перфектни форми, но и на вашето здраве. Трябва да кажете стоп на преяждането. Знаем обаче колко е трудно…Тези съвети биха ви помогнали да го преодолеете:

Разбери кога си гладен, кога тялото ти има нужда от храна - И яж само тогава! Това са моменти след работа или училище, т.е. когато наистина имаме нужда от презареждане на батериите. В останалите моменти – например, през почивните дни, ядем от безделие, от скука. Ако свикнете да се храните в точно определени моменти от деня, стомахът ви ще се нормализира като ритъм. И ще спрете, малко по малко, да посягате към храна, когато реално тя не е жизнено необходима.

Не тъпчете хладилника и стаята си с храна - Кому е нужно цялата ви спалня да е пълна с ядки и всякакви подобни залъгалки? Мястото на храната е в хладилника. Всяко останало местоположение събужда още повече апетита. А това събуждане е изкуствен глад, а не този глад, който изпитваме, когато наистина сме лишени от храна. Нещо повече – колкото повече отрупвате хладилника, с продукти, които няма да изядете скоро, толкова по-зле ви се отразява и на апетита. В един момент ще поискате да си хапнете от всичко и ето го отново – преяждането!

Пийте повече течности - Казват, че когато си гладен, нищо не може да ти помогне. Следователно, трикът с пиене на вода, когато изпитвате глад, едва ли би сработил, ако наистина имате нужда да хапнете нещо. Но ако това е фалшива тревога и гледате менютата за заведенията за бързо хранене във вашия град в интернет просто ей-така, след като вече сте вечеряли, значи сте на път да съгрешите отново. На път сте да свършите вечерта с преяждане. Потиснете тази нужда – тя дори не е нужда, а вреден навик. Можете да го направите с повече течности – от обикновена чешмяна вода до чайове, сокове, смутита и дори топла вода със сок от лимон! 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook