Как да разпознаем сексуалната депресия?
Публикувано от admin   В категория Любов и секс   На дата 08.10.2015 в 13:35

Учените внесоха нов термин в сексуалния живот и медицината, а именно сексуалната депресия. Според тях това е вече все по-често срещано явление, което настъпва и при жени, и мъже. Основният му симптом, предполагаме, ви е ясен – липса на каквото и да е желание за правене на секс. Разбира се, това често може да бъде объркано със силно изтощение или прекомерна умора. Ако те самите обаче не са с инцидентен характер, могат също да предизвикат състояние на сексуална депресия. Как така се случва, че човек губи желание за най-хубавото и сладко нещо в живота? Има ли опасност и вие да сте изпаднали в това положение? Разберете сега, като се осведомите как да разпознаете сексуалната депресия. Признаците й са много, но тези са най-очевидни:

Отблъсквате партньора си през последните месеци. Срок от няколко седмици е напълно нормален да изпаднете в дупка, да не намирате време или сили за секс. Но когато състоянието се задълбочи и вече няколко месеца наред отблъсквате своя партньор с всевъзможни оправдания, положението става леко подозрително и вече е време да се замислите дали и вие нямате сексуална депресия. 

Специалните жестове не предизвикват никакво желание у вас. Дори партньорът ви да се постарае и ежедневно да ви предразполага за секс, вие просто не искате и не искате да го правите. Намирате интересни неща, с които да запълвате времето, а когато усетите върху себе си наченки на любовна игра, бягате като огън сякаш върху вас ще прилагат мерки за мъчение. 

Носите едно и също бельо. Това е основен признак за жените. Когато те забравят за грижата за бельото си и дори нямат желание да го сменят с ново, много е вероятно да са изпаднали в сексуална депресия. Това са жени, които по всяка вероятност даже ще носят и гащи в стил баба ми през 80-те, без да се срамува или притеснява, че създава странни нови усещания в човека до себе си. 

Мисълта за секс вече ви уморява. Звучи ви сякаш ви предстои къртовски труд, а самите вие изпитвате чувство за вина и дълг. Изпитвате усещането, че сте принудени да правите нещо, което не искате, и въпреки това го правите, след което изпитвате лека погнуса. 

Четете еротична литература. Това може да се анализира и като отчаян вик за помощ. Вие осъзнавате проблема си, искате да го разрешите, но сте в грешната посока за това. Еротичните романи в началото ви забавляват и сякаш малко по малко разпалват желанието, но в последствие, разбирате, че целият този изблик е бил измамен и проблемът е далеч по-сериозен, отколкото сте предполагали.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook