Как да разпознаем нездравословната диета?
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 23.03.2016 в 11:59

Без значение дали става въпрос за детокс, отслабване или подсилване на организма след определено заболяване (най-често, свързано с храносмилането или стомаха), диетата е единственият ви логичен вариант. За съжаление обаче в интернет, по телевизията и дори на улицата можем да се наслушаме и нагледаме на какви ли не драстични, изключително вредни и понякога дори, въпреки лишенията и ограниченията си, неработещи диети. Това са диети, от които не просто да се откажете, а да се пазите. Как обаче да разпознаем дали една диета е вредна, или е напълно здравословна, след като не сме експерти? Ето как! Днес, ще ви покажем няколко признака, които сочат, че вие сте избрали грешната, вредната диета…

Диетата разпорежда глад! Няма такова нещо като „Гладът е единственият път към отслабването!“ Или поне никое медицинско лице не би ви го препоръчало. Да, всеки ще свали доста килограми, ако гладува с дни, но след като се върне обратно към режима си, той или тя ще ги върне в двойно количество. Всяка диета, която разпорежда хранене по един или максимум два пъти на ден, е диета с глад. Не ви трябва такава диета!

В диетата липсва една от основните хранителни групи - Без значение какви са количествата на останалите групи храни, ако във вашата диета е забранено да се консумират въглехидрати, протеини или белтъчини, вие просто не сте на правия път към здравословното отслабване. Вярно е, че когато искате да свалите повече килограми, въглехидратите трябва да се намалят, но не и да се спират напълно. В никакъв случай. Тялото ви ще „забрави“ как да ги смила и това ще го постави в огромен стрес по време на диетата и след нея.

В диетата има лекарства - Не говорим за хранителни добавки като протеин, минерали или витамини. Говорим за синтетика и химикали, магически хапчета за слабеене и дори хормоналните продукти. Всичко това ще създаде истински ад за вашия метаболизъм и не е сигурно дори дали ще успеете да отслабнете след целия този ужас.

Диета без спорт - Колкото и да гладувате, ако в живота ви липсва движението, упражненията и активността, забравете да отслабнете. Това, което ще си докарате е не отслабване, а изтощаване на организма. Както и в първата точка – с глада – и тук в началото може да усетите голяма разлика (ако диетата е по-драстична и има повече ограничения), но след като тя приключи, тялото ви ще бъде анемично, кожата отпусната, мускулите – не особено приятно изглеждащи!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook