Как да преодолеем празничната депресия?
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 24.12.2015 в 21:12

В общи линии, за мнозина от вас краят на годината представлява най-щастливото, усмихнато и позитивно време, но за други – той може да се превърне в истински кошмар. В действителност, по начало празниците трябва да приповдигат духа, но за съжаление, не винаги така става и някои хора изпадат в класическа празнична депресия. Най-често, тя се свързва с невъзможност за справяне с всички задачи, липса на средства за посрещане на всички нужди, скорошна раздяла, която в съчетание с празника звучи като истинска трагедия. Все пак, празничната депресия не е нещо кой знае колко страшно и затова лесно и бързо можете да се отърсите от нейните симптоми. Вижте как да го сторите и да се радвате максимално на предстоящите коледни и новогодишни празници. 

Не отлагайте организацията за последния момент. Всички малки и големи задачи – от купуването на подаръци до организирането на фирменото парти, защото вие сте се паднали по ред, както и до събиране на семейството и подбиране на списъка с гости за вашата новогодишна сбирка в планината – трябва да се свършат поне максимално бързо. В противен случай недостига на време ще ви изнервя двойно повече. 

Определяйте разумни бюджети. Първо на първо, не започвайте празнуването без установен бюджет. Ако го направите рискувате след празниците да изпаднете в още по-тежка депресия или обратно – да не ви стигнат парите още преди Нова Година и да се окажете прави, че нямате и елементарни възможности, за да покриете своите и нуждите на семейството си. Не бъдете нито много стиснати, нито прекалено дащни по време на празничната еуфория. 

Припомнете си правилото за отговор „НЕ!“. Помните ли когато бяхте изпаднали в една от онези дупки в живота, когато не можехте да отказвате никому нищо? Помните ли, че се бяхте научили да казвате „Не!“ само и само за да се избавите от сума ти проблеми. Сега е време да си припомните този урок, защото поканите ще валят, нуждата от помощ и заеми – също – и не е редно да се подлагате на допълнително излишно напрежение, след като вече усещате, че изпадате в депресия. 

Освен празници, полага ви се и отпуска. Или казано накратко не превръщайте празниците в по-тежки и от работните дни! Почивайте си и си дайте двойно повече сън, отколкото сте свикнали да получавате. Предстои ви будуване и стоене по цели нощи на крак или на маса, така че сутрините и обедите трябва да са прекарани в леглото. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook