Как да преборим сезонния косопад?
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 22.11.2015 в 16:12

Косопадът би могъл да се дължи на различни причини. Най-често, той се свързва или със сериозно външно третиране на косата и скалпа, или на неправилна вътрешна обмяна на веществата. При втория случай, първоизточникът може да е лош метаболизъм, хормонален дисбаланс, вредни навици и нездравословно хранене. Но има моменти, в които дори да сме в перфектно здраве и да водим пълноценен и здравословен начин на живот, косопадът е неизбежен. Това е така нареченият сезонен косопад и за границата между есента и зимата, той се пада около месец Октомври и Ноември, т.е. именно сега. За този косопад трябва да знаете, че в последствие той ще отмине. Но макар и да не представлява кой знае колко голяма опасност за здравето и външния ви вид, сезонният косопад задължително трябва да се контролира. Най-добрите методи за случая са следните:

Хранителни добавки. Задължително подсилете имунната система, регулирайте хормоните и намалете нивата на лошо храносмилателен с някои от следните добавки: биотин, с който дори не можете да предозирате, алое вера, което ще подобри и състоянието на вашата кожа, а също така и ленено масло – за цяло перфектно общо здраве – и комплексни витамини, съдържащи калций, витамини А и Д, фолиева киселина и полезни омега 3 и 6 масти киселини. 

Подготовка за зимата с подходящи терапии. Фризьорите съветват през този период от годината да обърнете специално внимание на косата си и да я поглезите малко повече, преди да дойде зимата. Изберете си курс за подхранване на косата – с ботокс, кератин или против косопад – и следвайте инструкциите на своя фризьор. Под курс, разбира се, имаме на предвид терапия от няколко посещения за пълно възстановяване на фоликула и за изглаждане на косъма. 

Домашни рецепти за справяне с косопада. Ако отворим бабината книга за рецепти в домашни условия и лечения по стари традиционни методи, за косопада ще намерим маски най-вече с етерични масла, които се втриват в корена и се оставят да престоят така минимум 20 минути под найлон и хавлиена кърпа. За целта най-добре изберете бадемово, рициново масло, а също така и олио от арган, жожоба или репей. Не подценявайте и катрановият сапун, а също така и мазилата с тривитаминол, които сериозно намалят косопада и стимулират растежа на косата. 

Здравословно хранене. Не трябва да подценяват и стреса на организма, преминаващ от топло към студено време. Освен да се храните здравословно, за да спрете косопада, ще трябва и да си почивате повече. За храните, най-добре е да наблегнете на риба, зелени зеленчуци и суровеу ядки. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook