Как да имаме по-слабо лице – съвети за жените!
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 28.07.2015 в 12:17

Какво да правите ако лицето ви е по-пълно, отколкото бихте искали? Дори на външен вид да изглежда, че сте качили някой килограм, всъщност не е така, защото спазвате предписанията за стройна фигура. Не се тревожете! Последните проучванията сочат, че почти всички жени имат този неприятен проблем. И за ваше успокоение - пухкавината в бузите не зависи само от тежестта на тялото. Не зависи само и от това, какво консумирате като напитки и храна, а и от генетиката. А и не бива да бъркате подпухнатостта на бузите с пълнотата. В тази статия ще откриете няколко важни съвети за това как да свалите няколко килограма и то без да използвате строги диети

Минимално количество алкохол

Няма значение дали консумирате бира, вино или шампанско - във всеки един от случаите, това е алкохол. А след неговият прием, човек по принцип изглежда по-подпухнал и това, което виждате в огледалото е изключително неприятно. Макар на външен вид лицето ви да изглежда наддало с няколко килограма, всъщност алкохолът обезводнява организма. Затова, ако ще консумирате алкохол, то нека да бъде в минимални количества. 

Пийте достатъчно течности

По правило, за да бъде здраво вашето тяло, то се нуждае от минимално два литра вода на ден. Особено сега през лятото, приемът може и да бъде увеличен. И тук става въпрос за вода, а не за трите кафета, които пиете сутрин, за да се събудите, или любимият ви сок или чай. Водата има множество чудотворни свойства, а едно от тях е, че премахва токсините. Чаша вода на гладно и чаша вода, най-малко три часа преди сън, ще подействат добре на организма ви. Не пийте вода по-късно от три часа преди лягане, тъй като е възможно на другия ден да се появят торбички под очите ви. 

Правилен грим 

Широкото лице понякога може да изглежда добре, но може да изглежда и като палачинка. За да поправите грешката, използвайте стилистическия метод за затъмняване и изсветляване на лицето. В случай, че желаете лицето ви да изглежда по-тясно, дръпнете бузите си и нанесете прахообразни сенки в два пъти по-тъмен тон от кожата ви. Това ще създаде илюзията за по-тясно лице. Като подчертаете изпъкнатата част- над бузите, брадичката, средата на челото, върхът на носа, над устната и т.н. Руж за очертаване на скулите, също би могъл да направи вашето лице да изглежда по-тясно. 

Твърде солена храна

Намалете консумацията на сол в храните. Колкото по-рано направите това, толкова по-добре за вас. Прекомерният прием на сол, води до задържане на вода, а това се отразява на лицето.

Правилна позиция на тялото

Ходете изправени! Неправилната позиция на тялото води, както до проблеми с гръбначния стълб, така и до създаване на въпросната „двойна брадичка“. Яжте повече храни, съдържащи протеин. Протеините са важни за човешкия организъм. Освен това, консумирайки храна с повече протеини, ще намалите драстично приемът на въглехидратите и мазнините, от друга страна ще изваете толкова страхотна фигура, че ще ви завидят всички. 

Спете достастъчно

Най-малко шест часа сън. Липсата на сън води до подпухване на лицето, а това ви кара да изглеждате пълни. Ако въпреки тези съвети този сипмтом продължи посетете медицинско лице. Понякога подобни проблеми биха могли да се дължат на заболяване на щитовидната жлеза, което налага нужда за по-специално лечение.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook