Използвайте тези трикове, когато диетата започне да ви тежи
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 12.12.2015 в 15:31

Спазването на строга диета за поддържането на хубава фигура е сред основните неща, върху които трябва да се фокусирате, ако държите да сте в перфектна форма. Единствено хората с наистина голяма воля обаче успяват да постигнат всичко това и едновременно, да се чувстват доволни и щастливи, че се хранят здравословно. Истината обаче е, че колкото и да сме упорити и праволинейни в хранителния си режим, не винаги успяваме да го спазваме стриктно. Нещо повече – изкушения дебнат отвсякъде и понякога ни се ще просто да захвърлим всичко и да се похапнем, както ние си знаем. Всяка малка грешка в диетата ни обаче може силно да повлияе върху развитието на големия ни план да бъдем стройни и слаби. Затова, когато диетата ви започне да тежи и искате да имате така наречен чийт ден, можете да пробвате с някой от следващите съвети за надхитряване на режима, без да го нарушавате катастрофално:

Кафе след подхлъзване. Ако се случи така, че не можете да устоите на даден сладкиш или вкусно готвено, балансирайте с кафе. Ако го консумирате непосредствено след похапването, което не ви се е полагало, ще намалите риска от качване на нови килограми и ще подсилите метаболизма, за да може излишните калории бързо да изгорят, а мазнините да се преработят. Старайте се обаче да пиете хубаво, качествено кафе, а не разтворимо и слабо, защото то не е особено силен антиоксидант и стимулант за чревната ви система. 

Ако ви се пие. Диетите най-често включват основно правило: без алкохол. Но има напитки, които можете да си позволите, особено ако сте на парти и не искате да сте единствените „с колата съм“. Водката не е калорична изобщо, а бирата, макар и да е хранителна, има засищащ ефект, който ще намали глада и ще ви помогне да пропуснете едно хранене за нейна сметка. В крайна сметка дори можете да намалите и дневните калории, ако пиете по една чаша бира на ден. 

За сладкото. Тялото само по себе си има нужда от него и да се лишавате от захар би било даже вредно за вас – дори и да сте на строга диета. Не посягайте обаче към торти и тестени изделия, както и към вафли и други подобни десерти. Заситете глада към сладкото с хубав черен шоколад, който дори може да ви помогне да преработите част от калориите на предното ви хапване. 

Сандвич. Всички обичаме сандвичи, а понякога става така, че те са единствената алтернатива за хапване. Можете да намалите обаче ефекта на подобен грях, като си приготвите био сандвич с ръжен хляб, много зеленчуци и по-малко местни изделия или салами. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook