Интересни и страхотни приложения на любимия ни шоколад
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 05.10.2015 в 13:12

Шоколадът за повечето дами днес най-често представлява сладкото изкушение, от което те са длъжни да се въздържат, за да поддържат прекрасна форма. Но дали наистина той е факторът, от който постоянно трябва да бягат в живота си? Всички сме чували за уникалните свойства на шоколада, но ние днес ще ви разкажем малко по-подробно за част от неговите най-интересни и страхотни приложения! Вижте ги и отново се замислете дали не е по-добре да се завърнете към голямата си любов, наречена шоколад...

Намалява стреса. Нещо повече – с шоколад намаляте стреса, събран през деня, а защо не и през цялата работна седмица, с до 50% и то само за 10 минути, колкото са ви нужни да изядете цяло блокче. Но следва ли да го правим всеки път щом усетим напрежение и някакви тревоги в себе си? Разбира се, че да, въпросът само че е да не прекаляваме или да го разделяме на порции за всеки ден по около 20 грама. 

Шоколадът е полезен и за перфектното ни дентално здраве. На малките деца им се казва, че от шоколада се разваляли зъбите? Но ние ще ви кажем, че е време да спрете да вярвате на тази лъжа, защото тя, всъщност, представлява поредния трик на родителите да накарат децата си да ядат и нормална храна, а не само сладко. И ако шоколадът наистина разваля апетита на децата, той също така и се грижи за здравите им зъби и устна кухина. Този сладкарски продукт намалява плаката, с което и предпазва от кариеси, както и от по-сериозни заболявания като парадонтоза. 

Без стрии с шоколад. Самите стрии се получават от рязко сваляне и качване на тегло. От друга страна шоколадът действа негативно върху процесите в тялото, които водят до стрии. Така, диетолозите и достигат до мнение, че в една по-свободна и не толкова драстична диета, шоколадът би могъл да е чудесна добавка за дните, в които можем да похапване и нещо по-калорично, защото той ще предпази жените от образуване на стрии, така типични за времето, коагато те отслабват. 

За здрава и бляскава коса. Отново използвайте шоколад. Направете си специална подхранваща маска от разтопен шоколад (най-добре натурален) , 2 разбити жълтъка и малко количество кокосово масло, колкото да добиете необходимата консистенция за намазване. Стойте с маската не повече от 20 минути и обилно изплакнете с хладка, а после и с топла вода. Третирането на косата с такъв тип маска ще покаже резултати още на третата седмица, ако я поставяте поне 2 пъти седмично. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook