Имате тикове? Време е да ги преодолеете!
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 22.07.2015 в 12:34

Тиковете са често срещани днес поради простата причина, че стресът все по-осезаемо се вмести в живота ни. Той причинява трайни последици върху психиката – включително и да причини тези неприятни конвулсивни и неволеви движения с определена повтаряемост, дължаща се най-вече на дразнения от външната среда, претоварване, обезпокояване и така нататък. Ако и вие имате тикове, знаете достатъчно добре, че те са отблъскващи за околните и голяма неприятност и за самите вас. Но ако си мислите, че не можете да ги преодолеете, дълбоко се лъжете. Всъщност, има няколко начина, с които можете да пробвате да се избавите от неприятните нервни тикове! Ето ги и тях:

  • Преди да предприемете каквито и да е действия срещу тиковете, трябва да сте наясно от какъв тип са, какво ги е причинило и не се ли нуждаят те от по-сериозно лечение. На тези въпроси може да ви отговори само лекар, така че задължително се консултирайте със специалист.
  • Билкови чайове за успокоение на нервната система, категорично, ще намали напрежението и тревожността у вас, а по този и начин и естествено ще спрат или поне намалеят тиковете. Най-добрите билки, от които можете да правите чай за подсилване на нервната система, са мента, глог, лайка, жълт кантарион, маточина, върбинка, дилянка и други. 
  • Медитацията е невероятно ползотворна за целия организъм, но влиянието й върху централната и периферната нервна система са най-осезаеми още след първите дни на практикуване. Можете да изгледате няколко клипчета в нета за това как да медитирате. Лесно е!
  • Разсейването с приятни неща е не по-малко ефективно срещу тиковете. Спортът, четене на книги, разходките сред природа и дори творчество – рисуване, ръкоделие и писане на стихове са отлични опции за вас.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook