Има ли тялото ни нужда от детокс?
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 23.07.2015 в 12:26

Токсините предизвикват болести, създават дискомфорт в тялото, намаляват ефекта от диетата и спорта, който практикуваме за тонус и стягане – изобщо те са най-вредните вещества, влизащи в организма ни по един или друг начин. За да ги премахнем, е нужен детокс – било то чрез процедура в специализиран център, чрез малко гладуване или подходящ хранителен режим. При всички случаи,  можете да разберете кога тялото ви има нужда от детокс по следните критерии и индивидуални сигнали, пускани директно от самия ви организъм. Ето ги и тях:

Лош дъх. Освен че може да имате кариес, този фактор е сигурна причина да имате прекалено много токсини в организма си. 

Непрестанно качване на килограми. На всеки се е случвало да яде здравословни храни, но в същото време да не спира да напълнява. Това също е признак за много токсини.

Постоянни болки в ставите и мускулите могат да сигнализират за крещяща нужда от детоксикиране, защото те силно се засягат от тези вещества. 

Честа промяна в настроенията. Според изследванията всички ментални болести крият своя източник именно в прекалено голямото количество токсини в тялото. Депресията, например, също може да се появи от токсини. 

Инсомниа. Липсата на здравословен сън е липса на здраве. А често инсомниата се корени именно в голямото количество токсични вещества във вашето тяло. 

Вечно разболяване, хващане на вирус или грип. Токсините намаляват дейността на имунната система, с което прави организма ви много слаб и склонен да настива и да хваща вируси при всеки удобен случай.

Лошо зрение и дори болки в очната ябълка. Токсините действат невероятно скоростно върху очите и затова е важно, когато имате такъв дискомфорт да се консултирате с лекар, а след това и да предприемете действие за детокс!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook