Хранителните продукти, които съхраняват младостта
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 29.03.2016 в 07:39

Не е случайно, че храната ни определя като хора – и външно, и вътрешно. Днес, ще говорим за външното отражение на хранителните продукти, които обичаме и консумираме често, т.е. върху визията ни. Знаем добре, че някои храни ни помагат да отслабваме, други пък създават преграда за организма ни от болести, вирусни инфекции и неразположения. Но има и такива хранителни продукти, за които е известно и вече доказано, че съхраняват младостта. Определено, женската част от аудиторията ще има интерес да научи за някои от тях. Вижте какво да ядете, за да останете млади и красиви:

Авокадо - Плодът се смята за една от новите суперхрани на 21 век. Освен че е изключително ниско калоричен, той съдържа и специални съставки, създаващи защитна стена за клетките от всякакви токсини и свободни радикали. Нещо, което ще допадне на дамите, е свойството на авокадото да нормализира нивото на хидратация на кожата, а това е ключът към успеха в борбата срещу бръчките

Куркума - Куркумата е най-полезната подправка за запазване на естествената красота и младост. Тя се бори с лошия холестерол, подтиска апетита ви за сладко, с което идеално се вписва в здравословния ви хранителен режим, а освен това заличава белези и стрии. Не са малко и проучванията, доказващи, че куркумата лекува и целулита. В случай, че не знаете как да консумирате куркума, съветът ни я да комбинирате с пилешко месо или с ориз. 

Смутита, сокове и всякакви напитки от зелени зеленчуци - Листните зеленчуци са идеални за спиране на часовника и времето, но те са трудно смилаеми. Затова е добре да обмислите по-добър начин да консумирате спанак, маруля, броколи, зеле или магданоз. Смесете ги с алое вера или кисело мляко и си направите прочистваща напитка за изглаждане на бръчките

Сьомга - Сред всички видове риба, сьомгата се смята за най-верният приятел на младостта. В нея се съдържа изключително голямо количество омега-3 мастни киселини, които буквално действат като лифтинг за кожата. Сьомгата има дълбоко подхранващо и тонизиращо действие и върху целия организъм, както и върху ноктите и косата. Талията ви, също, значително може да намалее, ако редовно консумирате сьомга – особено вместо месо. 

Киви - Що се касае до избор на плод за запазване на младостта, експертите съветват да се насочите към мощния антиоксидант кивито. С богатото си съдържание на витамин C и Е ще намалеете бръчките, ще изравните тена на лицето, а освен това ще се предпазите от вредното влияние на UV лъчите от пряката слънчева светлина. Кивито съвсем не е калорично, затова спокойно си похапвайте от него, когато сте гладни или когато ви се яде сладко.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook