Храни, които удължават живота
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 24.09.2015 в 15:29

Експерти в областта на здравословния начин на живот от цял свят се събраха, за да разнищат въпроса, от който се интересува човечеството вече векове наред. Става въпрос за храните, които удължават живота – онези, заради които младостта може да се съхрани, а 100-те години живот да не изглеждат като мираж. Вижте продуктите, които да включите в менюто си, за да бъдете и вие столетници. 

Сьомга. Рибата изначало е храна, която запазва младостта като капсула в тялото. Но от всички видове риба сьомгата е тази, която носи най-много хранителни вещества, съдействащи за подобряване на имунната система, за намаляване на холестерола, както и за редовен детокс. А тези процеси сами по себе си правят тялото по-здраво и пригодно за дълъг живот. 

Броколи. Основната полза на вкусния зелен зеленчук най-силна е антиоксидантното му свойство. Тъй като днес живеем в свят на токсини и бактерии навсякъде около нас, броколито се превръща в неизменна съставка от диетата за дълголетие, призната от медицинските експерти като най-подходяща за вечна младост. 

Чесън. Свикнали сме да го наричаме зеленчука на българите, с които те се открояват от изисканата европейска среда, но по един или друг начин чесънът, всъщност, ни пази млади и здрави дълги години напред. С подправката защитавате тялото си от образуването на канцерогенни съединения – причина за редица болести. 

Зехтин. Мазнините на зехтина са полезни и макар той да не е най-диетичният дресинг за вашата диета, с него можете да осигурите на организма си перфектна смазка. Доказано е, че зехтинът се води една от най-благотворните за тялото ви мазнина, но за съжаление, тя подходяща повече за заливка, отколкото за печене и пържете. 

Авокадо. Съвсем не се колебайте да замените част от най-често консумираните от вас зеленчуци с не кое да е, а именно с авокадо. Не е случаен внезапният интерес и наплив към него. Авокадото е признат антиоксидант с мощно подсилващо действие за тялото, което ще ви предпази от много болести, но най-вече от преждевременно стареене. Авокадото е отличен заместител на силно калоричните картофи. 

Домат. Все пак, в диетата за дълголетие ще включим и един по-класически за нашите географски ширини зеленчук. Става въпрос за домата, разбира се. Полезните му свойства са безброй, а освен това той не вреди с абсолютно нищо на тялото ви – дори и в прекомерни количества. 

Казват, между другото, че точно такъв тип храни са най-здравословни, защото хората имат навика да прекаляват с това, за което се твърди, че е полезно.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook