Грешките, които допускаме в кухнята, а не трябва!
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 24.05.2016 в 22:27

Да бъдеш домакиня съвсем не е лесно. Особено трудни са кухненските задачи, за които всяка дама обикновено, твърди, че знае всичко, но в много случаи прави огромни грешки, костващи й не само вкусното ястие, но и хигиенични проблеми. В тази връзка, решихме да ви покажем всички онези типични грешки, които допускаме в кухнята, а не би трябвало:

Пропускате огромна част от рецептата - Да видите само нужните продукти за изисканото ястие, с което сте решили да изненадате половинката, съвсем не е цялото решение на задачата. Това е кулинария, а тя е всепризнато изкуство, което черпи своята уникална енергия не само от правилната комбинация на храни и подправки, но и на техниката на тяхната топлинна или студена изработка. Така че, всеки пък, когато намерите една рецепта – в интернет или в готварска книга – внимателно я прочетете и спазвайте всички инструкции стриктно.

Липса на овкусяване на храната - Да ядете прясна и сурова храна е хубаво нещо – някои експерти и диетолози дори смятат, че е по-полезният вариант – но реални проучвания в сферата все още не са правени. Затова, заложете на вкусното и интересното. А една такава рецепта просто няма как да се изпълни, без прилежно и правилно да овкусявате храната. Дори когато сте на диета, е добре да има балансирано използване на подправки, които придават свеж и изтънчен аромат на вашите ястия.

Препълвате съдовете за готвене - Запомнете едно важно правило: малко, но вкусно сготвена храна е далеч по-вкусната идея от препълнена тава с нещо недоизкусорено. Нещо повече – прекалено много продукти било то в тигана, или в тавата не биха могли правилно да се сготвят и да си взаимодействат по начина, по който е описан в рецептата. Старайте се, освен това, да използвате и по-малко съдове, докато готвите, защото след като приключите, ще имате да седите на мивката поне половин ден!

Грешното сервиране на храна - 50% от гладът ни се засища само с поглед. Следователно, когато сервирате храна, трябва винаги да имате едно на ум: да заситите и мозъка си, а това само става с естетична и правилна подредба на ястията и предястията на масата. Когато сервирате храната, не мислете само за красотата и естетическия й вид обаче. Тя трябва да е така подредена, че да бъде лесно изконсумирана, а не да стряска с прекалено претенциозния си вид. Последно, но не по важност, старайте се да сервирате богати на продукти, но по-малки дози храна! 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook