Фактори, определящи избора ни на диета
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 28.07.2015 в 12:22

Диетите са особено популярни днес. За разлика от старото правило да се спортува, за да се намали телесната маса, хранителният режим е много по-предпочитан метод за извайване на тялото. Това се дължи на факта, че забързаното ни ежедневие трудно може да подслони и включи в графика си допълнителни часове за упражнения, фитнеса и спорта. Все пак, дори когато се превключи на диета, хората се водят по още фактори, които определят крайния избор. Ето и всички важни и основни фактори, определящи избора ни на диета днес:

Консултацията с лекар. Ако диетата е прекалено строга и изключва важни хранителни продукти от менюто ни е задължително да говорите с медицинско лице или поне диетлог предварително. Това ще ви гарантира трайни резултати, а и ще ви предпази от негативни последици на гладуването или лишаването. 

Бюджетът. Някои диети просто са прекалено скъпи за българския джоб. Така например, наскоро станалата популярна диета със сьомга не е режим, който всеки от нас може да си позволи, но пък за него трябва да си признаем, че щом е свързан с риба, със сигурност, ще е повече от ефикасен.

Броят калории. Има диети, които поддържат нормалното тегло, но и такива с драстичното му намаляване. Най-често броят дневни калории дава разграничения на двата резултата, от които се и определя видът хранителен режим.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook