Ето как хабите косата си само докато я решите...
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 28.04.2016 в 22:53

Създаването на дълготрайни и полезни навици в ежедневната грижа за косата ще я направи здрава, блестяща и красива. Дамите с дълги коси трябва да са особено внимателни в това отношение, защото техните коси са далеч в по-голям риск от бързо похабяване, накъсване, цъфтеж и т.н. Ако си мислите обаче, че знаете всичко за идеалната коса, почакайте да видите собствените си грешки още сега – и то само от гледна точка на ресането. Ето как хабите косата си само докато я решите, скъпи дами...

Ресането от корените към краищата - О, това съвсем не е най-щадящият начин за разресване на косата – особено ако го правите на ден по 2-3 пъти. Когато дърпате косата от горе надолу, тя започва да се къса, да се оплита и в крайна сметка рискувате цели кичури от прическата си. Обратно – ако я разресвате бавно, поетапно и от долу нагоре, ще я съхраните далеч по-успешно.

Ресане след баня - Този навик също е доста вреден, а и рискован за здравината на косъма. Всъщност, сам по себе си, той губи от силата си в момент на мокро състояние, затова и не трябва да го притеснявате, докато не изсъхне. Ако ползвате сешоар за сушене, също е добре да изчакате леко да се подсуши от само себе си косата и чак тогава да я срешите и леко подсушите с уреда. 

Често ресане - Според фризьорите на големите звезди, оптималният брой ресане на коса дневно е до 3 пъти максимум. Задължително е сутрин и вечер, защото след сън, а и след цял ден работа и активност, косата се заплита и колкото по-бързо се отървете от възелите, толкова по-малко косми ще изгубите от главата си. Ако решите косата си над три пъти на ден – поради необходимост – правете го с хубава четка или широк гребен. 

Изборът на лоша четка или гребен също е доста вредно за косата ви - Вместо да давате сума ти пари за какви ли не уреди за своята фризура, по-добре е да инвестирате в практична четка за всеки ден, голям и хубав гребен (най-добре от дърво или стомана) и по-ситен гребен за топиране. Внимание: последният тип гребен съвсем не е за разресване. От него ще ви окапе бързо косата и ще трябва да разчитате на изкуствени екстеншъни, за да си върнете стария облик с буйна, гъста и хубава опашка. Прическите винаги трябва да са на заден план, след здравето на косата.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook