Ефективните съвети за визуално добавяне на няколко квадрата към стаята ви
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 05.04.2016 в 21:04

За съжаление, стаите, в които живеем, както и апартаментите не винаги са толкова просторни и големи, колкото ни се иска. А когато става въпрос за лична стая, спалнята, често ни се ще да я направим малко по-уютна и привлекателна. С малката кухня, с по-тесния хол бихме могли да се примирим. Но за вашата стая за покой е добре да направите нещо, та да ви е приятна и комфортна. За тази цел, можете да използвате всички следващи ефективни съвети за визуално, илюзорно добавяне на няколко квадрата повече към малката стая. Ето ги и въпросните съвети:

Обзаведете спалнята с мебели с огледална повърхност - По принцип, огледалата винаги могат да ви помогнат в задачата да уголемите стаята си визуално. Но освен огледалото на тоалетката, както и декоративните огледала и предмети, бихте могли да заложите и на мебелите с огледална повърхност. Така, огледалният ефект, който целите, ще бъде видим на 100%, а стаята ви наистина ще изглежда доста по-просторна от реалните си квадратни метри.

Боядисайте стените в блед тон - Истината е, че бялото дори съвсем не е задължително или пък единственият ви вариант да накарате собствената си стая да изглежда по-просторна. Напротив – бихте могли спокойно да боядисате стените, а дори и таваните в интересно лимонено жълто, в романтично розово, та дори и в привлекателно небесно синьо. При всички тези случаи стаята ви визуално ще се уголеми, а и интериорът ще бъде все толкова оригинален, на какъвто винаги сте държали.

А защо не и мебели, декорация от стъкло? - Мебелите с огледална повърхност наистина биха могли да ви помогнат, за да увеличите обема на стаята си, но същото важи с пълна сила и за мебелите от стъкло. Ако все пак държите на първия вариант за мебелите, спокойно можете да украсите с всякакви стъклени декори. За да получите обаче желания ефект е важно самата стъклена украса да бъде по-голяма. Внимателно с подредбата й, както и с подбора й, защото прекалено много декори биха могли да направят стаята ви да изглежда още по-малка.

Изберете завеси, покривки и изобщо текстил от леки материи  - Плътният текстил ще затормози интериора, като го направи тромав и сякаш наблъскан в малка кутийка, каквато в действителност е вашата стая. Затова си изберете ефирни завеси или по-леки пердета. Отново заложете на светлите и бледи нюанси, които така или иначе е добре да бъдат в тон както по материя, така и по цвят със стените и пода. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook