Едни от най-полезните за здравето подправки са...
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 03.11.2015 в 12:22

Знаем повече от добре, че освен за да направят ястието ни по-вкусно и пикантно, подправките нерядко се използват и за лечение. Тъй като повечето от тях са естествени билки или друг тип благоприятни за тялото и емоционалното ни състояние растения, подправките изиграват изключително важна роля в поддържането на имунитета в перфектно състояние. Някои подправки са по-трудни за откриване, затова в днешната и тема сме се спрели само на често срещани такива, за да ви разкрием едни от най-полезните сред тях за здравето ни. Вижте ги и задължително се заредете с тях, ако някоя подправка ви липсва!

Карамфил. Често използван за местни ястия и марината, карамфилът има страшно силно болкоуспокояващо действие. В миналото, нашите прадеди дори са лекували отворени и вътрешни рани с карамфил, като са правили и компреси, и отвари за директна орална консумация. 

Канела. Добре позната като най-превъзходната сладкарска подправка, канелата е страхотен регулатор и за кръвното налягане, и за холестерола. Ако консумирате по една чаена лъжичка канела под каквато и да е форма всеки ден, ще усетите рязко подобрение на хипертонията си само след един месец, а освен това и значително ще отслабнете. Но тези свойства не са единствените ползи за здравето, които ви носи канелата. Тя подобрява и паметта, а освен това спомага за по-лесната и бърза концентрация, което я и прави идеалната подправка за периодите на контролни и изпити. 

Джинджифил. Хората с мигрена отдавна са наясно, че сред подправките няма по-добър лек срещу главоболие от джинджифила. Уникалната подправка под формата на корен, който се стърже или продава в смлян вид, освен това, дарява тялото с незаменими съставки, които поддържат имунната ви система в изрядно състояние и ако консумирате достатъчно от тази подправка през зимата, може дори да ви се размине грипът, без да е нужно да се ваксинирате или да пиете някакви хранителни добавки за превенция от болести. 

Индийско орехче. Противно на очакванията си поради своята по-екзотична природа, индийското орехче е уникален борец срещу стреса и напрежението. В миналото, древните народи, са го ползвали за лечение на редица душевни болести и неразположения. Добре е да приемате индийско орехче и в случай на болни венци, защото то е силен антиоксидант и бори зъбната плака, а освен това допринася за по-здравословния сън, дори и той да е сведен до минимум като брой часове. 

Ванилия. Тя също е страхотна в борбата срещу стреса. Сладкарите я ползват именно за да настроят човешкия мозък към благоразположение и да създадат в него по-голямо количество допамин. Ванилията е отлична подправка за добро настроение!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook