Древногръцки трикове за естествена красота
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 19.05.2016 в 22:11

Понеже напоследък е много популярно и модерно да ползваме стари бабини или народни рецепти за красота, ние решихме да отидем още по-далеч, като ви покажем няколко древногръцки трикове за естествена красота. Те са не просто изпитани във времето, ами са разкрасявали великите елини. Ето ги и тях – четете внимателно и обмислете дали някой от тези съвети би бил подходящ и за вас:

Преди излагане на слънце, намажете се със зехтин - Може и да не е особено приятно като усещане за вас и не много подходящо за луксозния комплекс, в който сте решили да почивате, но повярвайте ни, веднъж заменили зехтина със скъпите и пълни с химия слънцезащитни продукти, никога повече няма да се върнете към тях. Първо, зехтинът е идеален за равномерен и наистина златист тен – този, за който мечтаете. И второ – той ще ви предпази по натурален начин кожата ви от вредните лъчи на слънцето, отговорни за дехидратацията и изгарянето, както и за фините бръчки.

Забравете за чувствителната и проблемна кожа с…мед! - Медът е бил любим на древните гърци, когато е ставало въпрос за красиво лице – без акне, бръчки и раздразнения. Истината е, че колкото често да слагате мед върху лицето си, под каквато и да е форма, той няма да ви навреди, а само ще ви помага. Медът помага срещу застаряването на кожата, прочиства я от черните точки и вредните токсини, които ежедневно атакуват епидермиса и ни причиняват какви ли не алергии.

Яжте риба…просто яжте риба! - Древните гърци са смятали рибата за свещена храна, когато е ставало въпрос за естествена красота. И ако мъжете са разчитали на месото за сила и крепко здраве – особено във военно време – дамите са се поддържали красиви, стройни и привлекателни с риба. Рибата ви кара да отслабвате, без дори да е нужно да тренирате, а освен това и намалява антиейдж ефекта върху цялото тяло, което ни причинява вредната околна среда, климатът и некачествената храна, консумирана от нас ежедневно.

Морска сол за цялото тяло! - Днес купуваме какви ли не скрабове за тялото, но в миналото, древните гъркини са премахвали излишния слой мъртви клетки и мазнини с морска сол. За да я направят лесна за нанасяне, без да дразни кожата и да причинява зачервяване, те са я смесвали с течни продукти като зехтин и мед, за които вече говорихме и показахме колко полезни могат да бъдат за тялото и красотата ни. Захвърлете ексфолианта от аптеката, заменете го с морска сол!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook