Детоксикираме тялото си с вскусни напитки
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 29.03.2016 в 07:45

Без значение какъв сезон и какви са температурите навън, напитките са неизменна част от ежедневното ни меню. Някои от тях имат само ободряваща, а други разхлаждаща функция, докато други са част от ритуали, които сме свикнали да спазваме – алкохол за тържествени поводи, топли напитки за сгряване и т.н. Добре е да знаете обаче, че освен приятни и вкусни, напитките имат и доста силно изразено благоприятно действие върху организма. Някои от тях дори могат да повлияят на цялостното общо здраве, което ги прави незаменими за стимулиране на метаболизма и за премахване на свободните радикали от тялото. Точно с тези полезни и ефикасни напитки ще се занимаваме и днес. Представяме ви най-ефикасните напитки, които ще ви осигурят мигновен детокс на тялото, ще подействат като антиоксиданти и ще елиминират вредните микроби и химиклали от организма ви. Ето ги и най-добрите детоксикиращи напитки:

Напитки с лимон - Манията за стартиране на деня с топла вода, разредена със сок от пресен лимон, за щастие, не е поредната интернет презумица за сваляне на килограми и запазване на естествената красота. Всъщност, тази проста и доста евтина за приготвяне напитка има редица полезни свойства за цялото тяло: намалява нивото на лошия холестерол, създава защитна преграда от вируси и инфекции, а освен това и съхранява кожата гладка и млада.

Чай от джинджифил - Най-добре е топлата напитка да се приготвя от натурални корени на джиджиндижила. Те се поставят да се варят в настърган вид, а след това се прецеждат, за да се насладите на един наистина прекрасен и щадящ корема чай. В допълнение, тази детокс напитка има и силно влияние върху половата и нервната система, укрепва мускулите и действа безотказно срещу всякакви болки и неразположения – включително и срещу всички симптоми на ПМС.

Краставица - Така популярните напоследък смутита се приготвят най-често от кисело мляко и плодове, но не подценявайте и техните зеленчукови алтернативи. Ако използвате краставицата за основна водна съставка на своето зеленчуково смути, можете да си набавите страхотен и свеж старт за деня – детокс напитка срещу свободните радикали и супер стимул за вашия метаболизъм. Освен краставица, можете да прибавите и всичко, за което се сетите – от богатия на желязо спанак, маруля за силни нерви и кости, както и авокадо, ако сте в процес на отслабване или подсилване на организма след скорошно заболяване.

Изберете си любима детокс напитка и я консумирайте редовно за перфектно здраве! Няма да сгрешите и ако ги редувате, защото всяка една от тях си има свои уникални свойства и функции!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook