Дамите с болезнен и силен ПМС да се хранят с тези храни!
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 22.11.2015 в 16:22

Менструалните болки всеки месец могат да се превърнат в истинско мъчение за жените. Истината е, че за някои дами месечният цикъл не представлява кой знае какъв източник на болки и дискомфорт, но за други – той е истински ад, придружен и с главоболие, гадене и пълна апатия към нормалния ход на ежедневието. Ако си мислите, че с ПМС обаче трябва просто да се примирите и всеки месец силно да страдате, дълбоко се лъжете. Истината е, че всички дами с болезнен и силен ПМС могат да си помогнат, като започнат да наблягат на следващите няколко храни. Те успешно биха елиминирала и най-негативните страни на менструалния женски синдром. Ето за кои храни точно говорим...

Авокадо. Поради богатото си съдържание на полезни омега 3 мастни киселини, този вълшебен плод действа уникално добре както на вашия метаболизъм, така и на всички болки в мускулите и спазмите в стомаха. Това превръща авокадото в незаменима съставка на вашия хранителен режим по време на болезнен месечен цикъл. Освен на салатка, можете да ползвате авокадото като основна съставка за веган сандвичи, а също така и за традиционно гуакамоле. 

Сьомга. Рибата, по принцип, е изключително полезна за дамите с непоносим ПМС, но сьомгата е истински лидер сред всички видове риба, когато иде реч за справяне с месечните болки. Интересното е, че сьомгата лекува абсолютно всички симптоми на менструалния цикъл – включително и неприятното дразнене на гърдите и спадът на витамин Б в организма. 

Кисело мляко с ниска масленост. Колкото по-обезмаслено е киселото мляко, толкова по-добре ще ви повлияе по време на болезнения месечен цикъл. Този роден продукт е наистина символ на здравето и дамите, които го консумират по време на болезнен ПМС, със сигурност, могат да го потвърдят. 

Черен шоколад. Не е случайно, че организмът ви има нужда от сладко – и най-вече от шоколад – докато сте в цикъл, скъпи дами. Истината е, че тялото ни има своя собствена стратегия и избирателна функция за необходими хранителни продукти, когато боледува или изпитва по една или друга причина дискомфорт или болка. ПМС не прави изключение в това отношение и затова, смело си хапвайте шоколад по време на цикъл. Болките, категорично, ще отминат, а и настроението ви ще се промени, защото сладкото ще нормализира кръвната захар и ще покачи нивото ви на ендопамин. Старайте се обаче да консумирате не традиционен млечен, а по-скоро тъмен, натурален шоколад, в който има ензими, спиращи страничните ефекти на ПМС.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook