Да си приготвим домашна маска според нашия тип кожа
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 04.09.2015 в 13:20

Домашните маски за лице са за предпочитане поради ред причини, но основната се дължи на крайно нашумяла тема напоследък. Темата за ГМО, за парабените и изобщо за всичко токсично, което ежедневно ни продават в магазините под формата на хранителни или козметични продукти. Всички тези неблагоприятни за целия ни организъм съставки могат още повече да влошат състоянието на нашата кожа и затова е препоръчително при всеки удобен момент да ги избягвате, като ги заменяте с био зеленчуци, плодове и различни масла. Днес ще си приготвяме заедно домашна маска според вашия тип кожа. Защото както при комерсиалните козметични продукти, така и при домашните маски всяко вещество изиграва различна роля в изглаждането и подобряването структурата на епидермиса. 

Маска, подходяща за всякакъв тип кожа. Започваме с нещо по-лесно или с маска, която всяка една жена може да ползва без значение дали е с мазна, суха или чувствителна кожа. Освен това, тази маска е идеална и за дамите, намиращи трудности да определят типа кожа на лицето си – например, такава, която се променя в зависимост от сезона или е  по-скоро от смесен тип. Маската се приготвя от една супена лъжичка алоев сок и около 20 грама мед. Медът, между другото, е идеален ексфолиант и подхранваща съставка за вашето лице, докато алоето намалява бръчките и зачервяванията от акне. Стойте с маската не повече от  10 минути и после изплакнете с  хладка вода. 

Маска за суха кожа. Сухата кожа изисква повече грижи – въпреки че тийнейджърките с нея в началото няма да усетят кой знае какви проблеми, просто защото нямат акне. Но сухата кожа е склонна да се покрие с бръчки два пъти по-рано от мазната. За да предотвратите този неприятен ефект, използвайте следната маска поне 2 пъти седмично: смес от лимонов сок, мед или кисело мляко в количество от около 20 грама – и няколко капки зехтин. И тази маска не изисква повече от 15 минути, преди да бъде изплакната. 

Маска за нормална кожа. Дамите с нормална кожа не трябва да се лъжат, че те не се нуждаят от постоянно подхранване на лицето. Напротив – всеки тип кожа изисква подобни грижи. Затова и маската, която сме подбрали за жените с нормална кожа е по-скоро витаминозна и бързо действаща от гледна точка на изравняване на тена и дълбоко почистване. За да си приготвите тази маска, ще са ви нужни около 10 грама овесено брашно, 100-150 мл прясно мляко – топло или леко горещо – био олио като ленено или конопено масло. Стойте със сместа около половин час, за да оставите полезните съставки да навлязат директно в епидермиса, и след това изплакнете. 

Маска за мазна кожа. Този тип кожа е може би най-популярния сред представителките на женския пол и най-често те страдат от акне до 25-годишна възраст. Дерматолозите са на мнение, че дамите с мазна кожа трябва редовно да й осигуряват лек пилинг. Домашната пилинг маска е много по-подходяща за честа употреба, защото козметичната е по-драстична и може да влоши състоянието ви. Направете маската от 100 грама овесени ядки и фъстъци в силно начукан вид,а  после добавете прясно мляко или вода. Не стойте с маската дълго време, а само масажирайте лицето с нея, докато премахнете мъртвите клетки!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook