Да си направим домашна маска с канела!
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 29.11.2015 в 16:17

В природата канелата е позната като благоухание с особен аромат, билка или подправка с редица незаменими здравословни функции и изящно растение, което ни служи ежедневно за какво ли не. Освен като сладкарска добавка, канелата нерядко е незаменимо народно лекарство срещу високо кръвно и висок холестерол. Но десертите и лековете на канелата не са нейни единствени свойства. Напротив – тя е супер мощен антиоксидант, който успешно се прилага и в сферата на козметичните процедури. В тази връзка, днес, решихме да ви дадем няколко съвета относно най-често използваните народни и домашни маски, използващи основна съставка канелата. 

Срещу акне и пъпки. Мазната кожа, разширените пори и така досадните пъпки могат да се заличат или поне да им се намали неприятния ефект с обикновена канела. За тази цел, правете редовно – поне 2 пъти на седмица – домашна маска с канела срещу акне и пъпки. За нея ще ви трябват 2 супени лъжици домашен мед (за предпочитане е боровият,а  най-добре Манов мед), около 2 чаени лъжички канела на прах и още толкова индийско орехче – подправка с не по-малко силно антибактериално действие върху кожата. След като получите хомогенна смес, нанесете по цялото лице и деколтето и престойте така поне 20 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем, за да балансирате нивото на pH. 

За красива и жизнена коса. Отново на помощ идва канелата, като тя е способна да се справи и с нацъфтелите краища, и с косопада, ако той не се дължи на вътрешни здравословни смущения. Най-добрата маска за красива и здрава коса, която можем да ви предложим, се държи около 15 минути преди измиване на косата. За маската ще ви трябват 2 супени лъжици канела на прах, около половин чаена чаша зехтин или друго олио, например, ленено масло и бадемово олио, 1 цяло яйце и 2 супени лъжици хубав мед. 

За мека като кадифе кожа. Освен за свежо и чисто лице, канелата нерядко се използва и за кожата на цялото ви тяло. Тя е благоприятна за зимния сезон, когато тялото ни се нуждае от по-често ексфолиране. Ексофиалнт от канела можете да си приготвите, като я смесите с мед и кафява захар в равни пропорции. Ще получите леко грапава смес, която обаче не причинява раздразнение на кожата, а напротив – действа прочистващо и веднага премахва мъртвите клетки. Задължително нанесете хидратиращ лосион след ексофилирането и правете процедура около 2-3 пъти седмично при силно изсушена кожа или при сериозна есенна екзема.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook