Да се погрижим за косата си и през летния сезон!
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 19.08.2015 в 14:00

Всеки сезон от годината си има свои характерни климатични условия, които по един или друг начин влияят на външния ни вид. Така например, през лятото косата е застрашена от накъсване, силно изсушен вид и дехидратация. Липсата на влага, а и високите температури, могат да увредят прическата ви и е от голяма необходимост да се погрижите за нея подобаващо. Ето как да третирате и поддържате в перфектен вид косата си през летния сезон. 

Докато сте на море. Докато сте на море, приемете солената вода и слънцето за стилизатори. Колкото и да не ви се вярва, няколко дневното излагане на слънце може да бъде ползотворно за косата ви. Първо, това излагане представлява естествено изсветляване на косата, което в допълнение с шоколадовия загар ще ви превърне в истинска богиня на плажа. В допълнение, солената вода действа подхранващо и ревитализиращо – т.е. като прекрасна маска без отмиване и с траен ефект, тъй като прави прическата на вълни и с прекрасен отблясък!

По-често подстригване. За да избегнете накъсването и неприятните на вид нацъфтели краища, през лятото трябва да увеличите броя посещения при фризьора. Не е нужно да сменяте прическата си постоянно. Оформянето и подрязването на увредените краища обаче е задължително, защото косата расте по-бързо през лятото, а и цъфтежът е по-видим. 

Правете си домашни маски. Не че е проблем да използвате и такива от магазина, но лятото е сезонът на свежите плодове и зеленчуци, т.е. естествени минерали, витамини и подхранващи съставки за вашата прекрасна прическа. Възползвайте се от тях, а зимата продължете грижата с любимата си маска от магазина. Заложете на маслото от нар, детоксикиращ еликсир от праскови, което е идеално за по-мека и гъста коса, приятно освежаване с грозде (може да го съчетаете с чай от лайка или обикновен сок от лимон), както и от краставиците в комбинация с банан за по-дълготрайно запазване на цвета и подхранване в дълбочина. 

Пробвайте някой UV спрей! Лятото е сезонът, в който трябва да се наканите да опитате някои от така популярните напоследък спрейове за коса с UV защита. Това важи най-вече за онези от вас, които редовно боядисват косата си и искат да запазят за по-дълго време цвета си. Между другото, имайте предвид, че през лятото след боядисване, цветът, който искате да получите, винаги ще изглежда малко по-светъл, така че добре преценявайте кой номер боя да си купувате. Най-добре е да се доверявате на професионален фризьор, защото той винаги отчита подобен тип фактори. 

Ежедневна грижа за коса през лятото. Тя не включва нищо кой знае какво, но смисълът й е в честотата. Задължително, разресвайте косата си през лятото поне 4 пъти, за да я защитите от накъсване и изтощаване. Освен това, в горещите летни дни ви е позволено да я миете всеки ден, но гледайте да си намерите по-лек и щадящ косата шампоан, по възможност с натурални съставки и без парабени.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook